„Tamstos“ sceną jau išbandė ir kelios kitos garsiausios gyvai grojančios komandos: „Saulės kliošas“, „Bitės“, „El Cuadro“. Šią savaitę klube gros ir „Inculto“ bei „Pelenai“.

170 sėdimų vietų turintis ir 400 žmonių talpinantis klubas „Tamsta“ įsikūręs Senamiestyje, netoli Barbakano. Tame pačiame pastate veikia ir daugelio muzikantų seniai pripažinta muzikos prekių parduotuvė „Tamsta“. „Mūsų veikla ir prasidėjo nuo muzikos prekių parduotuvės. Visi gyvai grojantys Lietuvos muzikantai - mūsų klientai. Todėl gerai žinome, kad grupių savo klubo scenoje tikrai nepritrūksime ir jos kas savaitę nesikartos“, - sakė I.Kuklytė.

Klubas veikia nuo antradienio iki šeštadienio. Durys atidaromos septintą valandą vakaro, uždaromos – paprastomis dienomis apie 1 nakties, savaitgaliais – apie 4 ryto. Programa taip pat priklauso nuo savaitės dienos.

Antradieniais klube vyksta „Open Mic“ vakarai. „Ši tradicija atkeliavo iš JAV. Tą vakarą scenoje gali pasirodyti visi mokantys groti. Su savo muzikos instrumentais į klubą atvykę žmonės įleidžiami nemokamai, o vakaro favoritą renka žiūrovai. Žinoma, klubas savo nuožiūra irgi pakviečia kelis mėgėjus muzikantus, kad susidarytų konkurencija“, - pasakojo I.Kuklytė.

Trečiadienis „Tamsta“ klube - „Studentų diena“. Scenoje pasirodo jaunos, mažai žinomos, bet profesionalios komandos. Kitomis dienomis klubo scenoje karaliauja žvaigždės.

Nuo gegužės klube gros ne tik lietuviai, bet ir kviestiniai užsienio muzikantai. „Orientuojamės į solidesnę publiką, kuri vertina roką, džiazą, bliuzą, fanką, latino stiliaus muziką. Po koncerto pas mus nevyksta diskoteka, o groja rami foninė muzika, pagal kurią galima ir pašokti, ir nerėkiant pabendrauti. Mūsų klubas nėra tas, į kurį einama savęs demonstruoti. Mes kuriame jaukią nuotaiką, vietą, kur galima maloniai pabendrauti, praleisti vakarą su draugais ir pažįstamais. Pasiklausyti kokybiškos muzikos, paragauti meksikiečių patiekalų ir būti tikram, kad ausų staiga neužguls rusiškas popsas“, - sakė „Tamsta“ vadybininkė.

Klubas įrengtas taip, kad scena būtų gerai matoma tiek pirmame ir antrame aukšte prie staliukų sėdintiems, tiek prie baro stovintiems klubo svečiams. Interjerui šeimininkai pasirinko sau artimiausią temą – muzikos instrumentus. Ilgą barą puošia išdidintas gitaros maketas, kėdės atrodo kaip populiarūs būgnai – bongai. Šeimininkai teigia, kad nors šie būgnai-kėdės ir nėra tikri, juos galima mušti ir išgirsti savotišką garsą. Baro lempos taip pat primena mažyčius būgnelius. Klubo įkūrėjai ypač didelį dėmesį skyrė salės akustikai ir scenai. „Tarybiniais laikais čia buvo aktų salė, todėl sceną palikome beveik autentišką – ilgą, gilią ir šiek tiek senovišką“, - sakė I.Kuklytė.

„Tamsta“ klube niekada nebus prirūkyta, nes rūkyti galima tik antrame jo aukšte, o iš ten galinga kondicionavimo sistema dūmus pašalina ypač greitai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją