Knygą autorius parašė kartu su žmona Barbara.

Vyrai domisi gražiai atrodančiomis, sveikomis moterimis, nes mato jose potencialias motinas, galinčias išnešioti ir pagimdyti sveikus vaikus.

- Kaip jums atrodo, kodėl gražios ir sėkmingos merginos bei moterys lieka vienišos?

- Kuo moters intelektas aukštesnis, tuo blogesnis santykiuose bus jos pasirinkimas. Ir atvirkščiai – „kvaiša blondinė“ pasirinks tinkamai. Šiuos mano žodžius patvirtina statistika. Taip yra dėl to, kad karjeros siekiančiai moteriai nelieka laiko santykiams, ji neieško vyro, nes ir be jo jaučiasi savimi pasitikinti.

- O kaip elgiasi jūsų žmona?

- Mano protinga žmona dažnai apsimeta „blondine“. Štai šiandien kalbėjausi su ja „Skype“. Ji papasakojo, kad iškilo nedidelė problema ir paklausė, ką jai daryti. Žinoma, aš pasiūliau kelias išeitis, o po to pagalvojau – juk ji ir pati puikiai susitvarkytų. Tiesiog žmona norėjo mane palaikyti, parodyti man, kad esu stiprus vyras, o ji silpna moteris. Ji dažnai sukuria situacijas, kuriose pasirodau kaip didvyris.

Ir nepaisant to, kad gyvename XXI amžiuje, mes aktyviai atliekame evoliucinius vaidmenis. Apsimesti „blondine“ – puikus šiuolaikinės moters fokusas. Tereikia jums apsimesti silpnomis ir pulkas vyrų subėgs į pagalbą, todėl, kad tai jau nuo senų senovės vyrų vaidmuo. Už šias mintis feministės pasiruošusios man kiaušius nurauti.

- Kodėl pykstasi vienas kitą mylintys žmonės?

- Vyras nesikeičia. 40-ies jis toks pats, kaip ir buvo dvidešimties. O moteris keičiasi nuolat. Ir dėl to kyla lūkesčių konfliktas: moteris laukia, kad vyras pasikeis, o vyras tikisi, kad moteris išliks tokia pati kaip per pirmąjį pasimatymą. Laimingo gyvenimo paslaptis – tereikia suprasti, ko nori kitas žmogus.

- Kaip kito moters ir vyro santykiai?

- Daug šimtmečių santykių struktūra nekito. Tačiau per pastaruosius 30-imt metų įvyko kardinalūs pokyčiai. Imta kalbėti apie lyčių lygybę ir panašius dalykus. 30 procentų amerikiečių porų moteris uždirba daugiau nei vyras. Tačiau jos vis tiek nori, kad šalia jų būtų vyras. Vyras reikalingas moteriai tada, kai gali jai pasiūlyti kokių nors resursų – ryšių, garbės, pinigų.

Dvidešimtmetis ambicingas karjeristas turės didesnį pasisekimą tarp moterų, nei jo vienmetis, dirbantis barmenu. Taip yra dėl to, kad moterys įžvelgia karjeristo potencialą.

Neseniai sėdėjau su dukra (jai 36-eri) ir jos draugėmis (dvi iš jų ką tik išsiskyrė) kavinėje. Joje dirbo trys simpatiški padavėjai. Aš paklausiau merginų, ką jos mano apie vaikinus, kurie atneša kavą. Šios atsakė, net negalvojančios apie juos kaip apie vyrus. Žinote, dėl ko? Ogi todėl, kad jos negalvoja apie šias personas kaip galinčias dėl jų ką nors padaryti.

- Norite pasakyti, kad patrauklumas yra visiškai nesvarbus vyrui?

- Pažiūrėkite į Denį de Vito. Negi jis dieviškai gražus? Ne. Tačiau moterys jį dievina, nes jis garsus ir turtingas. O būtent to moterims ir reikia.

- Tuomet ko, jūsų nuomone, iš moters tikisi vyras?

- Vyrai domisi gražiai atrodančiomis, sveikomis moterimis, nes mato jose potencialias motinas, galinčias išnešioti ir pagimdyti sveikus vaikus. Todėl moterys, kurios išgyvena menopauzę, turėtų būti išbrauktos iš patraukliųjų sąrašo. Tačiau tai nevyksta, nes mados ir grožio industrija leidžia net ir vyresnėms nei 50-imt metų moterims atrodyti dailioms ir vis dar pasirengusioms motinystei.

- Vis dėlto išvaizdos negalima visai nurašyti. Juk ji tikrai vaidina tam tikrą vaidmenį žmonių santykiuose?

- Bilas Klintonas atrodė gerai, todėl juo tikėjo ir daug ką jam atleido. Pabandytų Džordžas Bušas padaryti ką nors panašaus. Jį būtų sudraskę. Mat atrodė jis kaip nelabai protingas žmogus. Barakas Obama atrodo idealiai ir jį vėl išrinko prezidentu. Čerčilis buvo ne pats gražiausias vyras, tačiau turėjo labai patrauklų balsą. Linkolnas atrodė ir kalbėjo nekaip, tačiau nuostabiai rašė. Tai reiškia, kad išvaizda ir pirmas įspūdis, kurį mes padarome žmonėms, yra labai svarbūs.

Nuomonė apie žmogų susidaroma per pirmas 4 minutes; per pirmas 10 sekundžių susiformuoja, per likusį laiką patikrinama.

Mes atlikome tyrimą, pagal ką žmonės priimami į darbą. Paaiškėjo, kad patirtis ir išsilavinimas yra penktoje vietoje. Pirmoje atsidūrė – įspūdis ir asmeninė simpatija.

- Šiais laikais išleidžiama daug knygų apie žmonių santykius. Kuo jūsų naujoji skiriasi nuo kitų?

- Pirmiausia ji parašyta dviems skirtingais požiūriais – vyrišku ir moterišku. Juk dirbau kartu su žmona. Mes kalbame apie daugybę bendro gyvenimo aspektų – ir apie seksą, ir apie romantiškus santykius. Didžioji dalis to, ką rašome, paremta moksliniais duomenimis. Be to, mes pasakojame daug realių istorijų, įskaitant ir iš mūsų santuokos.