„Kai vyrai žaidžia, jie galvoja tik apie pergalę, tačiau po įsimintinų kovų jiems lieka simboliniai prisiminimai, medaliai ir marškinėliai, kurie primena, kokia kovinga tauta mes esame.

Jau tapo tradicija, kad žaidėjai ant savo marškinėlių po čempionatų susirenka kitų komandos draugų parašus ir jie tampa relikvija“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

LKF, kartu su vienu didžiausių sportinės aprangos ir avalynės gamintoju, kompanija „Nike“, bendradarbiauja nuo 1997 metų. Šiemet kartu jie organizuoja parodą, kurioje bus galima apžiūrėti krepšininkų aprangas, išsaugotas nuo 1998 metų iki pernai metų vykusio Europos vyrų krepšinio čempionato. Parodose bus galima pamatyti garsiausių Lietuvos krepšininkų: Roberto Javtoko, Mindaugo Žukausko, Šarūno Jasikevičiaus, Manto Kalniečio bei kitų, visiems gerai žinomų, krepšininkų aprangų, kurios kiekvienam iš aistruolių asocijuojasi su ištverme, ryžtu, drąsa bei nenuilstančia kova.

Parodoje krepšinio gerbėjai galės apžiūrėti marškinėlius, su kuriais Š. Jasikevičius 2003 metais Europos vyrų krepšinio čempionate iškovojo auksą, R. Javtokas 2010 metų pasaulio pirmenybėse – bronzą, o M. Kalnietis 2013 metų Europos vyrų krepšinio čempionate garbingai pelnė sidabrą.

Istoriniai marškinėliai sukels prisiminimų ne tik lietuviams, bet ir kai kuriems Lietuvos rinktinės varžovams. Australijos ir Naujosios Zelandijos delegacijos nariams Lietuvos marškinėliai turėtų priminti 2000-ų Sidnėjaus olimpiadą, graikams – Atėnų olimpines žaidynes 2004 metais.

Paroda su vyrų rinktine kartu keliaus į šešias draugiškas rungtynes, vyksiančias Kaune ir Klaipėdoje. Rugpjūčio 8–11 d. paroda bus eksponuojama Klaipėdos „Švyturio“ arenoje, o rugpjūčio 16–18 d. aistruoliai galės paroda pasigrožėti Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Klaipėdoje Lietuvos rinktinė žais su Australijos, Suomijos ir Ukrainos rinktinėmis.

Kaune vyks tarptautinis „Huawei Cup“ turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos, Graikijos, Naujosios Zelandijos ir Slovėnijos krepšininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją