Prisiminė Klaipėdą

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto (KVJU) direkcijos ir Klaipėdos turizmo informacijos centro atstovai džiaugiasi, kad šis visų pasaulio uostų geidžiamas kruizų operatorius vėl prisiminė Klaipėdą.

Paskutinį kartą „Royal Caribbean“ operuojamas laivas, gigantas „Contellation“, buvo užsukęs 2008 m. Tačiau iki 2014 m. Lietuvos uostamiestis į šios kompanijos maršrutus nebuvo įtrauktas. „Kokios priežastys, sunku atsakyti. Tuomet prasidėjo krizė, mažėjo kruizinę laivyba Baltijos jūroje, todėl tokie maži uostai, kaip Klaipėda, nebepatekdavo į maršrutus. Tačiau kokių nors skundų iš kruizų organizatorių nebuvome gavę“, - sakė KVJU direkcijos Rinkodaros skyriaus vedėja Kristina Gontier.

„Kodėl jie išmetė Klaipėdą? Jie niekuomet to nesako, - aiškina Romena Savickienė, Klaipėdos TIC direktorė. – Lankantis pasaulinėse kruizų parodose „Majamyje“ tenka susitikti ir su aukščiausiais „Royal Caribbean“ vadovais. Jie gražiai šypsosi ir nuoširdžiai nustemba, kad jų laivai nebeužsuka į Klaipėdą. Tada jie draugiškai pažada būtinai tuo pasidomėti, tačiau viskas tuo ir baigiasi“.

Trūksta pramogų

Viena iš priežasčių, kodėl kruizų organizatoriai vengia Klaipėdos – atrakcijų stoka ir nykus senamiestis. „Ar patiko viešnagė mieste? Nelabai, nes nėra į ką pažiūrėti“, - žodžių į vatą nevyniojo savarankiškai su Klaipėda susipažinti nusprendusi amerikiečių pora.

Tiesa, prieš kelias dienas kalbintas britas Johnas Robertsas pateikė kitokią nuomonę: „Architektūra nuostabi - visos sąlygos turistams yra puikios. Šiam miestui trūksta nebent pilies, man neužteko jos pamatų“.

Nenuostabu, kad kruiziniais laivais atplaukę turistai nori išskirtinių reginių, nes pačiame laive jie yra visko pertekę. Jame veikia teatras, kazino, keli restoranai, atviras ir uždaras baseinai, SPA centras, sporto klubas, mini golfo aikštynas, yra kopinėjimo sienelė ir bėgimo takelis aplink visą laivą.

Nepaisant prabangos, apie 800 „Legend of the Seas“ į Klaipėdą atplaukusių turistų pasirinko ekskursijas į Neringą, Palangą, Kryžių kalną, Militarizmo muziejų Platelių rajone. O nedidelė grupė turistų privačiu mikroautobusu išlėkė net į Vilnių. „Tai tokia žmonių kategorija, kuri stengiasi aplankyti visų aplankytų šalių sostines“, - sakė turizmo agentūros „Klaipėdos Mėja“ direktorė Liudovika Pakalkaitė.

Laukia rekordo

Iki šiandien Lietuvą aplankė apie 40 tūkst. kruiziniais laivais atplaukusių turistų. Šiemet jų turėtų atplaukti apie 50 tūkst.

Šiemet kruiziniai laivai Klaipėdą aplankys 64 kartus. Paskutinysis jų, 173 metrų ilgio „Astor“ švartuosis spalio 4 d.

Pernai kruiziniai laivai į Klaipėdą atplaukė tik 43 kartus.

Kitais metais Klaipėdai kruizinis sezonas turėtų būti taip pat geras, nes iki šiandien jau yra užsiregistravę 47 laivai. „Registracija vyksta iki vasario mėnesio. Tikėtina, kad iki to laiko užregistruosime dar apie 20 laivų. Tuomet turėtume rekordinį jų skaičių“, - sakė K. Gontier.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)