Jau 13-ą mačo minutę savo komandos sirgalius galėjo pradžiuginti Marius Papšys, tačiau „Atlanto“ saugas nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio.

Vis tik antrame kėlinyje uostamiesčio komandos žaidėjai sugebėjo pasižymėti. 59-ą minutę įvartį pelnė vos tris minutes ant vejos praleidęs Evaldas Razulis, o po 11 minučių persvarą padvigubino Edgaras Žarskis.

Mačui artėjant prie pabaigos (87 min.) į gargždiškių vartus krito trečiasis įvartis. Šį kartą pasižymėjo Ovidijus Verbickas. Tiesa, po dviejų minučių paguodos įvartį „Bangos“ komandai pelnė Valerijus Makijevas.

Rungtynių eiga:

Pirmame kėlinyje buvo tik keli dėmesio verti pavojingi epizodai. 13-ą minutę „Bangos“ gynėjas prasižengė baudos aikštelėje ir teisėjas skyrė 11 metrų baudinį. Prie žymos stojo gana patikimas šios procedūros specialistas – Marius Papšys. Tačiau visų sirgalių nuostabai saugas įsigudrino net nepataikyti į vartus bei neišnaudoti šios auksinės progos.

Kėlinio viduryje savo meistriškumą buvo priverstas demonstruoti „Atlanto“ debiutantas Edvinas Gertmonas. Buvęs Tauragės „Tauro“ vartininkas užtikrintai susitvarkė su stipriu tolimu smūgiu ir kamuolį nukreipė už galinės linijos.

Prieš pat pertrauką dėkingoje padėtyje atsidūręs Maksimas Maksimovas savo galimybe nepasinaudojo ir į vartus nepataikė.

Kurį laiką antrame kėlinyje klaipėdiečiai žaidė taip pat vangiai, tačiau atlikus keitimus reikalai pajudėjo teigiama linkme. Būtent šie Konstantino Sarsanijos sprendimai buvo vieni iš esminių raktų padėjusių atrakinti „Bangos“ gynybą.

Vos tik po keitimo aikštėje pasirodęs Ovidijus Verbickas atliko perdavimą iš kairiojo krašto taip pat dar kojų nespėjusiam apšilti Evaldui Razuliui, kuris 59-ą minutę išvedė savo komandą į priekį. Ne visai sėkmingai šiame epizode sužaidė tiek gynėjai, leidę laisvai iš arti smūgiuoti puolėjui, tiek vartininkas.

70-ą minutę „Atlantas“ rezultatą padvigubino. Po pakelto kampinio ne visai sėkmingai sužaidus gynėjams ir vartų sargui Šarūnui Jurevičiui pasižymėjo Edgaras Žarskis. Gynėjas atsidūrė laiku tinkamoje vietoje ir akrobatišku šuoliu pasinaudojo varžovų dovanėle.

„Banga“ ir toliau atrodė bedantė. Sergijus Ševčiukas buvo vienintelis sukėlęs pavojų baudos aikštelėje, tačiau daugiau svečiai niekuo pasigirti negalėjo. Netgi sezono metu ilgą laiką patikimai žaidusi gargždiškių gynyba buvo kiaura kaip rėtis.

Puikus to pavyzdys įvyko 87-ą minutę – Valerijus Makijevas šalia savo baudos aikštelės padovanojo kamuolį varžovams, o šie savo šanso nepraleido. M. Papšys įsiveržė į baudos aikštelę ir atliko perdavimą O. Verbickui, kuris tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Tačiau 89-ą minutę „Bangos“ gerbėjai pamatė tai, ko jau nematė jau labai seniai – savo komandos pelnytą įvartį. Arturas Sirykas atliko aukštą perdavimą į baudos aikštelę, o ten aukštai pašokęs V.Makijevas reabilitavosi už grubią klaidą ir sušvelnino rezultatą.

Rezultatas:

Klaipėdos „Atlantas“ 3 - 1 Gargždų „Banga“
13' Marius Papšys („Atlantas“) nerealizavo 11 metrų baudinio
59' [1 - 0] Evaldas Razulis
71' [2 - 0] Edgaras Žarskis
87' [3 - 0] Ovidijus Verbickas
89' [3 - 1] Valerijus Makijevas

Turnyro lentelė:

1.Žalgiris21+4146
2.Trakai21+1939
3.Sūduva21+1837
4.Kruoja21+1836
5.Atlantas21+2433
6.Ekranas21+528
7.Granitas21-425
8.Banga21-623
9.Šiauliai21-920
10.Dainava21-1063

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)