„Geriausias darbas vyksta tada, kai gauni kūrybinę laisvę. Kai užsakovas sako: mums iš principo patinka, ką tu siūlai, daryk, kaip nori“,- šypsosi dizaineris Simas Kazlauskas, sukūręs interjerą šiam trijų kambarių 80 kv. m. butui Vilniuje. Darbas prasidėjo nuo išplanavimo, nes tai, ką siūlė statybininkai, anot specialisto, buvo kaip visada labai blogai.

Šio buto interjero stilius – visiška eklektika, kuri dabar apskritai vyrauja dizaine. „Jeigu pažvelgsime į tai, kas dedasi apskritai dizaino pasaulyje, tai dabar jokių grynų stilių nebėra. Dabar labai daug būtent maišymo stilių. Visiška eklektika“,- sako dizaineris.

Vienas iš interjero akcentų – jo diodinis apšvietimas, kuriuo užsakovas labai patenkintas.

„Geras apšvietimas kainuoja didelius pinigus. Tad jeigu negali daryti gero, geriau nedaryk iš viso,- turi tvirtą nuomonę S.Kazlauskas. - Aš nenorėjau apskritai jokio dekoratyvaus apšvietimo, grynai kad būtų integruotas, paslėptas ir kad kuo mažiau būtų tų dirgiklių. Tad padarėm įleidžiamus profilius su dimeriavimu, kur galima keisti šviesos intensyvumą bei šviesos spektrą – kelvinus – nuo šalto balto iki šilto geltono. Juk vakarais ar šaltojo sezono metu norisi šiltesnio spektro, o vasarą, kai karšta – šalto. Labai įdomiai atrodo tokie variantai“.

Iš bendro konteksto savo detalėmis – lubomis su balkiais bei lova su baldakimu išsiskiria miegamasis. Dizaineris sako užsakovo pageidavimą pabandęs pateikti moderniame kontekste. „Įsiklausai, pergeneruoji ir padarai. Tiesiog ieškai sprendimų. Galų gale ne visada norisi daryti lygias lubas, norisi su kažkuo pažaisti“,- šypsosi menininkas.

Dizaineris atkreipia dėmesį, kad šiuo metu pastebima labai aiški ekologiškumo ir natūralumo tendencija. „Medžiagos labai natūralėja. Stengiamasi išryškinti faktūrą. Jeigu medis – tai jis ne lakuojamas, o alyvuojamas. Blizgesio labai mažai, viskas artėja prie tokio žemiško ir ekologiško dizaino. Aišku, kokių vokiečių ir italų tokio dizaino supratimas labai skiriasi, bet daug grįžtama prie paties dekoro. Baldams naudojama iš viso neapdirbtų lentų tekstūros medžiagos, kai po pjūklo tiesiog nupjauta ir padėta, be jokio nušlifavimo ar lakavimo“,- pasakoja dizaineris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)