Mano manymu, neužtenka vien tik sveikai maitintis ir sportuoti, dar reikia būti tvirtai motyvuotam. Teisinga motyvacija yra tas variklis, kuris jus nuves link jūsų norimo tikslo.

Sportavau 5 kartus per savaitę, 3 kardio treniruotės ir 2 treniruotės su svoriais, 2 dienos poilsis. Taip pat būtinas geras poilsis po treniruotės. Kardio treniruotėm geriausias laikas yra ryte tuščiu skrandžiu, tada iš karto yra deginamos kalorijos iš riebalų, bet vakare taip pat puikus metas, tik truputį daugiau laiko trunka pati treniruotė.

Beveik visada prieš treniruotę išgerdavau puodelį stiprios juodos kavos. Taip pat kas rytą prausiuosi tik po šaltu dušu, tai ne tik puikus būdas atsibusti ir jaustis žvaliam, bet ir atvėsusiam kūnui sušilti, organizmas degina papildomas kalorijas iš riebalų.

Mityba buvo tokia: valgiau 5-6 kartus dienoj, kas 2-3 valandas mažomis porcijomis; sumažinau suvartojamų angliavandenių, padidinau baltymų, valgiau daug daržovių. Mėsą stengdavausi valgyti tokiu principu: viena dalis mėsos, trys dalys daržovių.

Atsisakiau visų blogųjų angliavandenių, tai yra visi saldumynai, pyragai, bandelės ir t.t. Juos pakeičiau vaisiais. Nors kartais, labai užsinorėjus, suvalgydavau kokį skanėstą. Palaipsniui saldumynų norėjosi vis mažiau. Taip pat ribodavau baltą duoną, praktiškai visai nevalgiau.

Atsisakiau visiškai saldintų, gazuotų gėrimų, gėriau daug vandens. Vien tik pastovus vandens balansas organizme padeda atsikratyti kelių kilogramų. Gėriau ne mažiau 3 litrų vandens per dieną mano svoriui, tai yra apie 0,03 litro vienam kūno kilogramui.

Alkoholis, savaime suprantama, į mitybos planą taip pat neįeina. Jokio greito maisto! Taip pat jokių padažų, ypač majonezo. Tokia mityba vadovavausi šešias dienas, septintą dieną leidžiu sau valgyti ką noriu, jei, žinoma, to noriu.

Pradžioje viską dariau po truputį. Iš karto griežtai nesilaikiau tokio mitybos rėžimo, perėjau palaipsniui, kad pajusčiau naudą ir tai stumtų daryti toliau, ir kad organizmas nepajustų didelio streso.

Svarbiausia yra daryti viską su malonumu, turėti tikslą ir būti gerai motyvuotam. Tikslo siekimas neleidžia nuleisti rankų.
Pasiekus tikslą, jei nėra noro kažko daugiau, užtenka fizinio krūvio 2 kartus per savaitę, palaikyti gerai formai. Tai tiek. Ačiū.

Vasilijus

**********************

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)