Ingredientai
Kiaulienos nugarinė
600
g
Garstyčios angliškos
2
šaukšteliai
Vištienos sultinys
400
ml
Kvietiniai miltai
1
šaukštelis
Gervuogės
150
g
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Filė ištepkite garstyčiomis ir pabarstykite pipirais bei druska. Kiaulieną įdėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20–25 min., kol mėsa viduje nebeliks rausva. Tada ją padėkite ant pjaustymo lentos ir uždenkite folija.
Supilkite sultinį į puodą, užvirkite ir, nuolat maišydami, pavirkite apie 5–6 min.
Atskirai vandenyje išmaišykite miltus, tada juos supilkite į sultinį. Virkite padažą, kol jis sutirštės apie 2–3 min. Tada sudėkite uogas ir išmaišykite. Jei norite, padažą galite paskaninti druska ir pipirais.
Patiekiant supjaustykite mėsą gabalėliais ir sudėkite į lėkštes
kartu su bulvėmis. Ant viršaus užpilkite padažo ir papuoškite čiobreliais.
Atsiliepimai