Paslaugų teikėjos „Vinita“ internetiniame puslapyje nurodyta, kad naujos kainos įsigaliojo nuo liepos 1 d.

Pavyzdžiui, pagrindinis skaitmeninės televizijos paketas mėnesiui kainuos 30,04 Lt/mėn. Arba 8,7 euro. „Mini“ paketas – 17,95 Lt arba 5,2 euro. Vienkartinis prijungimo mokestis nuo šiol kainuos 100,13 Lt arba 29 eurus.

Eurais „gražiai“ atrodys ir kainos už internetą. Pigiausias planas nuo šiol „Vinita“ klientams kainuos 37,98 Lt arba 11 eurų. Spartesnio interneto planai 51,79 Lt (15 eurų) arba 79,41 Lt (23 eurus).

„Init” generalinis direktorius Paulius Živatauskas aiškino, kad naujos paslaugų kainos galios tik naujiems klientams ar pasibaigus sutarties laikui. Galiojančias sutartis turintiems įmonės klientams kainos nesikeis iki sutarties galiojimo pabaigos.

„Pastoviai vyksta kainų peržiūrėjimas ir keičiasi verslo aplinka. Mes eilinį kainų peržiūrėjimą turėjome birželio mėnesį ir nuo liepos 1 d. įvedėme naują kainyną“, - teigė jis.

P. Živatauskas teigė, kad jau esantiems klientams, kol galima, stengiamasi išlaikyti paslaugų kainą tokią, kokia buvo sutarties pasirašymo metu.

„Kai baigiasi sutartis, tai jau yra naujos sąlygos. Mes niekada negalime būti tikri, kokia yra mūsų aplinka: ar galėsime nuolaidas daryti, ar mūsų sąnaudos tiek padidės, kad nori nenori turėsime didinti kainas“, - kalbėjo pašnekovas.

Pasak jo, aptarnavimo sektoriuje didelę sąnaudų dalį sudaro darbo užmokestis, todėl valdžios sprendimai dėl, pavyzdžiui, didinamos minimalios algos gali turėti įtakos galutinei kainai, kurią moka klientas.

DELFI primena, kad kainas litais ir eurais pardavėjai ir paslaugų teikėjai privalės skelbti nuo rugpjūčio 22 d.

„Init” bendrovė turi apie 120 tūkst. klientų Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)