Bet jau rugsėjį šios pajamos sumažės iki 2500 Lt. Gimus trečiam vaikui nuolat esame „ant ribos“ viršyti 525 Lt ribą asmeniui. Tai reiškia, kad vienais metais susitvarkai nemokamą maitinimą mokykloje, kompensacijas už šildymą o kitais metais, žiurėk ,kad neviršytum ir kad nereiktų grąžinti tų pinigėlių atgal. Dabar aš dirbu dviejuose darbuose 1,5 etato ir uždirbu 1800 Lt, plius žmona - 1000 Lt, nuskaičiavus mokesčius.

Buvo laikas, kad dirbau ir trijuose darbuose. Tačiau tada nelieka nei sveikatos, nei pinigų. Supratome vieną su žmona - kad liaudies patarlė yra teisi, nuo darbo būsi kuprotas, bet ne „bagotas“.

Mano nuomone, pajamos iki 1000 Lt turėtų būti neapmokestinamos, nes tai - skurdūs pinigai išgyvenimui. NPD (neapmokestinamas pajamų dydis) už vaikus yra neveiksmingas, darbdavys sąmoningai rašo darbo sutartyje minimalų darbo užmokestį, nors oficialiai ir moka daugiau, bet mokėdamas mokesčius „Sodrai“, VMI, tą dalį pinigų, kuri turėtų atitekti darbuotojui, pasilieka sau.

Tai reiškia, kad kolega, kuris neturi vaikų, darbdaviui yra brangesnis, o su vaikais – pigesnis, nors abu darbuotojai gauna ta pačia algą.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo patirtimi – kokios Jūsų šeimos išlaidos ir pajamos? Galbūt pastebėjote, kaip skiriasi išgyvenimo kaina Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose?

Savo patirtimi galite pasidalinti žemiau: