Ne viską lemia pinigai, nebent tai - labai dideli pinigai. Kodėl mano pasirinkimas - ne Lietuvos pajūris? Yra keli labiausiai erzinantys dalykai Lietuvoje.

1. Geras oras - labai didelė loterija, menu laikus, kai iš 10 dienų Palangoje tik dvi dienas nelijo ir buvo įmanoma kesti šaltį pajūryje apsivilkus vilnonį megztinį;

2. Jūra - dažniausiai šalta. Jeigu ne šalta, tai pilna žolių, o jeigu šilta - tai pavojingai banguota;

3. Apgyvendinimas - arba labai brangus pagal 1 ir 2 punktuose išvardintus veiksnius, arba toks tvartas, kad baisu;

4. Pramogos ir prekės - lėkštos, barai ir restoranai brangūs, maisto kokybė prasta (ten kur aš buvęs, aš - neturtingas žmogus).

Tačiau tai, kas viską karūnuoja ir mane asmeniškai tiesiog žudo, - visapusiški draudimai nevaikčioti, nalaipioti, nevažinėti, „nesiparkuoti“ ir t.t.

Skaitant tarp eilučių atrodo taip - „niekas pas mus nevažiuokit, perveskit pinigus, mes jums atvirukų išsiųsim“.

Mes su šeima pamilom Adrijos jūrą, visada šilta, visada aplinkui yra didelis vietų pasirinkimas kiekvieno kišenei, niekada nelyja, nėra žeminančių draudimų, žmogus nesijauti lyg prašydamas išmaldos kaip pas mus.

O kelio - tik 1,5 paros. Keliai geri, tik „brukšt“, ir tu jau rojuj. Va tai ten jūra be vabalų, ar ko, kas dar visus kanda ir graužia mūsų, na, gal dabar jau Jūsų, Palangoje.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek reikia išleisti norint patogiai pasiilsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atostogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: