Atostogas pradedame tranzuodami. Pakilnojus ranką palei greitkelį keletą valandų, turime ne tik puikų pašnekovą ilgai kelionei, bet ir galimybę iki Klaipėdos nuvykti neišleidus nei vieno lito. Klaipėdoje savaitgalį vyko Jūros šventė, todėl daugybė nuostabių reginių ir renginių buvo visiškai nemokami. Klaipėdoje apsistojome pas pusbrolįo šeimą, su kuria palaikome itin šiltus ryšius per socialinius tinklus. Vakare su pusbroliu išėjome į klubus – stebėtina, bet įėjimas į klubą nekainavo nieko, be to, pusbrolis man buvo skolingas „pastatyti“ vieną gėrimą, kai lažinomės per pasaulio futbolo čempionato finalą.

Aišku, nesinorėjo apsunkinti pusbrolio šeimos maitinimo išlaidomis. Nuėjome į prekybos centrą apsipirkti keletą kartų. Maisto produktų užteko ir pusbrolio šeimai. Po gimtadienio turėjome užsilikusius kelis dovanų čekius (jų galiojimas kaip tik jau artėjo prie pabaigos), kuriuos ir panaudojome pirkdami maistą prekybos centre. O iš savo piniginės neišleidome nė vieno lito.

Vieną dieną pusbrolio šeima norėjo aplankyti Palangą – prisijungėme ir mes. Pabėgiojome jūros pakrante, paieškojome gintaro gabaliukų, pasivaikščiojome po miestą, pafotografavome (vienas iš mūsų hobių - fotografuoti). Po viso to beliko grįžti namo – šįkart teko pavargti ilgiau belaukiant to, kuris neatsisakys pavėžėti namo.

Aišku, norisi sugrįžti ir kitais metais, todėl įmetėme vieno lito monetą į jūros bangas sugalvoję norą – sugrįžti čionais ir kitais metais.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – kiek reikia išleisti norint patogiai pasiilsėti Lietuvos pajūryje? Galbūt galite paneigti mitą, kad užsienyje atostogauti pigiau? Papasakokite, jei tokią tendenciją, kad mažiau kainuoja išvykti ilsėtis svetur, pastebėjote.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Poilsis“.

Savo mintimis taip pat galite pasidalinti žemiau: