Iki finišo likus vos keliems ratams „Red Bull“ pilotas pirmame posūkyje įveikė iki tol pirmavusį Fernando Alonso. D. Ricciardo pavyko išsilaikyti pirmoje vietoje ir iškovoti antrąją pergalę šių metų sezone.

„Jausmas toks pat geras, kaip ir iškovojus pirmąją pergalę. Pirmą kartą trasoje pasirodęs saugos automobilis mums buvo naudingas. Tačiau antrą kartą mums tai ne itin pagelbėjo. Bet mums pavyko pasivyti varžovus lenktynių gale ir juos aplenkti. Buvo tikrai smagu“, – sakė D. Ricciardo.

Vengrijos GP lenktynės

„Žinau tiek, kad šiąnakt tikrai švęsiu. Vakarėlis truks kelias dienas, o po to dar kelias dienas pailsėsiu. Tada pradėsime ruoštis antrai sezono daliai. Su nekantrumu laukiu lenktynių Spa trasoje. Tačiau dabar noriu padėkoti visiems, kurie padėjo man šiandien iškovoti pergalę.“

F. Alonso: antra vieta - malonus siurprizas

Antras šios dienos lenktynėse Vengrijoje likęs F. Alonso teigė, kad finišas pirmame trejete jam buvo malonus siurprizas.

Ispanas kurį laiką pirmavo varžybose ir po ilgos pertraukos galėjo iškovoti pergalę. Tačiau iki finišo likus vos keliems ratams „Ferrari“ pilotą pirmame posūkyje aplenkė ir pergalę iš rankų atėmė „Red Bull“ atstovas D. Ricciardo. Nepaisant to, F. Alonso liko patenkintas pasiektu rezultatu.

Lewisas Hamiltonas

„Esu itin patenkintas. Kol kas mums šis sezonas klostėsi itin sunkiai. Tad užlipti ant apdovanojimų pakylos buvo malonus siurprizas“, – sakė F. Alonso.

„Mes surizikavome, kad pakovotume dėl pergalės ir mums visai nedaug trūko. Didžiuojuosi savo pasirodymų šiose lenktynėse, komanda bei pasiektu rezultatu.“

L. Hamiltonas: buvo beprotiškas savaitgalis

Iš techninės aptarnavimo zonos startavęs ir sugebėjęs užimti trečią vietą Vengrijos „Grand Prix“ lenktynėse Lewisas Hamiltonas po varžybų dėkojo komandai už puikų darbą.

Mercedes“ komandos lenktynininkas kvalifikacijoje tik išvažiavęs į trasą turėjo baigti savo pasirodymą dėl automobilio gedimo, todėl sekmadienį lenktynes pradėjo rikiuotės pabaigoje.

Po starto dėl gerai neapšilusių stabdžių L. Hamiltonas vos nesudaužė savo automobilio ir, atrodė, jau baigė kovą dėl aukštesnių pozicijų. Visgi britas sugebėjo pasinaudoti chaotiška situacija trasoje ir kopė pozicijomis aukštyn.

Lewisas Hamiltonas

„Buvo gana beprotiškas savaitgalis. Didelis ačiū komandai už tai, kad puikiai atliko darbą su sustojimais ir padėjo man. Automobilis buvo fantastiškas, vis dėlto praradome daug taškų šį savaitgalį. Stabdžiai buvo labai, labai šalti pradžioje, todėl aš „dingau“. Visgi grįžau ir sugebėjau spausti toliau“, – teigė L. Hamiltonas.

2008-ųjų metų pasaulio čempionui pasirodžius ant apdovanojimų pakylos publika sveikino britą su puikiu pasirodymu.

Bendroje įskaitoje L. Hamiltonas sumažino atsilikimą iki komandos draugo Nico Rosbergo ir juos dabar skiria 11 taškų.

N. Rosbergas: neprašiau, kad mane praleistų

Po šios dienos lenktynių Vengrijoje Nico Rosbergas pareiškė neprašęs jų metu, kad L. Hamiltonas praleistų jį į priekį.

Prieš atliekant paskutinį sustojimą vokietis važiavo už brito, kuriam daugiau nebereikėjo sustoti. Komanda radijo ryšiu nurodė L. Hamiltonui į priekį praleisti ekipos draugą, tačiau pastarasis tai padaryti atsisakė.

N. Rosbergas varžybų metu ne kartą teiravosi kodėl britas jo nepraleidžia, tačiau po varžybų neigė, kad būtent jis reikalavo, kad britas užleistų poziciją jam.
Nico Rosbergas

„Aš to nenorėjau. Komanda mane informavo, kad jis mane praleis. Tai buvo viskas. Nežinau kas nutiko po to, mums reikia tai aptarti. Turime apie tai pasikalbėti už uždarų durų, tad nederėtų man toliau apie tai diskutuoti“, – pasakojo N. Rosbergas.

N. Rosbergas neslepia nusivylęs, kad paskutiniame rate jam nepavyko aplenkti komandos draugo: „Varžybų pabaigoje juos pasivijau, deja, bet to nepakako. Mane labiausiai nuvylė paskutinis ratas. Turėjau šansą ir juo nepasinaudojau. Esu nusivylęs, kad nepavyko aplenkti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)