Ingredientai
Miltai
stiklinė
Cukraus pudra
stiklinė
Sviestas
100
g
Kiaušiniai
1
vnt.
Druska
žiupsnelis
Kiaušinių baltymai
6
vnt.
Cukrus
1
stiklinė
Riešutai
100
g
Raudonieji serbentai
500
g
Gaminimo eiga
Iš miltų, sviesto cukraus pudros ir kiaušinio užminkykite tešlą ir išlipdykite ja kepimo formos dugną bei kraštus.
Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Tada supilkite 3/4 stiklinės cukraus ir dar plakite kelias minutes, kol cukrus ištirps.
Riešutus sumalkite, sumaišykite su likusiu cukrumi ir suberkite į baltymų masę. Ten pat suberkite ir serbentus ir atsargiai permaišykite.
Baltymų - serbentų masę sukrėskite ant tešlos ir dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug 40-50 minučių.
Jeigu pyrago viršus pradės degti, pridenkite jį folija.
Patiekite šaltą.
Atsiliepimai