G. Gutkauskaitė „BCUtena.lt“ papasakojo apie save, kylantį moterų krepšinį lygį ir motyvus, kodėl pasirinko „Utenos“ komandą.

– Kas lėmė pasirinkimą žaisti „Utenos“ klube?

– Pasirinkimą lėmė tai, jog „Utena“ renka stiprią komandą, turi gerą trenerį ir žais Europos taurės turnyre. Jaučiau, kad ekipoje tikrai esu laukiama, o ir iš kitų panelių esu girdėjusi tik gerus atsiliepimus apie „Uteną“.

– Kartu žaidėte su kita „Utenos“ naujoke Egle Šikšniūte. Turbūt gerai suprantate viena kitą tiek aikštelėje, tiek už jos ribų?

– Su Egle esame seniai pažįstamos, teko su ja rungtyniauti jaunių ir jaunimo rinktinėse. Palaikome gerus santykius ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų.

– Penkerius metus praleidote Klaipėdoje. Veikiausiai šis miestas kels daug gražių prisiminimų?

Taip, Klaipėdoje praleidau tikrai puikius penkerius metus. Ten augau tiek kaip žaidėja, tiek kaip asmenybė. Esu dėkinga trenerei Ramūnei Kumpienei už viską, ką ji yra padariusi dėl manęs.

– Su Alfredu Vainausku neteko dirbti, tačiau galbūt turite susidariusi įspūdį apie šį „Utenos“ strategą?

– Iš panelių girdėjau tik gerus atsiliepimus apie šį trenerį. Manau, kad tai tikrai aukštos klasės specialistas. Pernai buvau nustebinta jo darbu Utenos komandoje, kuri sugebėjo mesti iššūkį atkrintamosiose LMKL varžybose sidabro medalių laimėtojai Marijampolės ekipai.

– Utena ruošiasi debiutui Europos taurės turnyre. Ar klubui pavyks tinkamai atstovauti Lietuvai?

– Manau, kad komanda visose rungtynėse tikrai kovos iki galo ir garbingai atstovaus Lietuvai iš visų jėgų.

– Praėjusį sezoną iškovojote LMKL bronzą. Kitas tikslas – auksas?

– Turiu LMKL bronzos ir sidabro medalius, tad trūksta aukso medalio. Tikiuosi, kad su „Utena“ jį iškovosime.

– Kokia esate aikštelėje ir kokia už jos ribų?

– Aikštelėje ir už jos ribų esu gana skirtinga. Ant parketo esu emocingesnė, mėgstu kietą žaidimą. Esu tikra kovotoja. Gyvenime esu šiek tiek ramesnė.

– Ką jums pačiai reiškia krepšinis? Ar tai tėra darbas, o gal kažkas daugiau?

– Į krepšinį niekada nežiūrėjau kaip į darbą. Ir dabar man tai yra malonumas, o ne darbas. Tiesiog man pasisekė, kad už tai dar pinigus moka ir galiu iš krepšinio gyventi.

– Po sėkmingo rinktinės pasirodymo atrankoje kalbama, kad pakilo moterų krepšinio lygis. Ar sutinkate su šia nuomone?

– Mano nuomone, moterų krepšinyje buvo didžiulė praraja. Buvo tikrai stipri rinktinė, bet paskui kokį dešimtmetį nebuvo jaunų krepšininkių, kurios galėtų praverti nacionalinės moterų komandos duris. Dabar užaugo gabių krepšininkių, kurios gali žaisti aukščiausiame lygyje. Pridėjus puikų trenerį Mantą Šernių, moterų rinktinės lygis tik kils. Tuo pačiu ir LMKL.

– Kokia jūsų kaip krepšininkės svajonė?

– Tai ne svajonė, o tikslas – olimpinės žaidynės. Labai noriu, kad moterų rinktinė pagaliau išbandytų savo jėgas olimpiadoje. Žinoma, norėčiau, kad ir aš būčiau toje komandoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)