Ne, Rainis yra paprastas naminis katinas, „felis silvestris catus“. Sprendžiant iš trikampio snukio ir kumpos nosies, gal koks senelis ir buvo „orientalas“, bet vargu ar pripažintų savo anūką. Rainiui tenka pasikliauti tik savimi, jokie kilmės dokumentai jam nepagelbės. Bet gal pagelbės grožis ir šaunumas?

Rastas jis buvo mažutis, be mamos, ir išmaitintas žmonių namie. Todėl yra visiškai prisitaikęs gyventi bute. Kraiko dėžutę rasti, susivokti, kada šėrimo laikas, galąsti nagus į draskyklę, smalsauti, murkti ir labai daug žaisti bei lakstyti - tai jam yra įprastas dalykas. Žmogaus nebijo, naujų vietų - irgi, apsiprasti jam reikia kelių minučių. Stiprus, vikrus, drąsus - skiepijamas net nekrūptelėjo. Beje, skiepytas jis jau dukart, turi ir skiepų pasą.

Rainio kojos ilgos kaip zuikio, ausys kaip šikšnosparnio, o uodegytė su baltu galiuku - sakoma, kad tai „laimės uodegiukas“. Ar atneš laimę? Labai tikimės.

Labai tikimės, kad jo energija, smalsumas, betarpiškumas patrauks akį šeimos ar žmogaus, kuris ieško ne tinginuko, burkuonėlio katino, o meilaus, bet pašėlusio išdaigininko. Ką Rainis tokio daro? Ogi visur lenda, lipa, čiupinėja, painiojasi, ragauja, žaidžia... Šokinėja, griuvinėja, išplėtęs akis gaudo virvutę. Atitipena pasitikti, kai pareinate namo. Nesiduoda fotografuojamas - nebent kai guli, o jei bėga - tai tuoj iš kadro išbėga. Paglostai - prrr, prrr... Normaliai sutaria su kitais katinais, tik labai nori juos prikalbinti žaisti, o tai ne visiems patinka.

Su juo nuobodu nebus - neaugs iš Rainiaus filosofas, bus greičiau jau gimnastas ir atletas. O dar įspūdingo ūgio, nes didelis ne pagal amžių. Galėsite visiems pasakoti istoriją, kad iš tiesų tai nendrinės katės kačiukas ir gal kas nors net patikės!

Rainiukas globojamas Vilniuje, savanorės namuose. Dovanojamas su „SOS gyvūnų“ dovanojimo sutartimi. Kreipkitės tel.nr. 8 650 74841 arba el.p. skruzdelynas@gmail.com.

Kiekvienas iš namų globos iškeliavęs gyvūnas palieka savo vietą kitam, kuris kol kas vargsta gatvėje ar tupi klinikos narve... Jei nesate tikri, ar mokėsite auginti katę, patarimų niekados negailime.