LKL valdybos posėdyje penktadienį nutarta reguliarųjį sezoną vykdyti keturių ratų sistema.

Tai reiškia, jog iki LKL atkrintamųjų varžybų kiekvienas klubas turės sužaisti po 40 mačų.

Tvarkaraščio permainos aktualiausios buvo „Neptūno“ ir „Lietuvos ryto“ komandoms, kurios kitą sezoną ruošėsi dalyvauti ne tik atitinkamai Eurolygoje bei Europos taurės turnyre, bet ir atviru Rusijos čempionatu vadinamoje VTB Vieningoje lygoje.

Iš karto po balsavimo dėl keturių ratų sistemos bronzos medalių laimėtojai vilniečiai pranešė atsisakantys planų žaisti pastarajame turnyre dėl perkrauto tvarkaraščio.

Sidabro savininkas „Neptūnas“ savo verdikto dar nepaskelbė. Anot LKL prezidento Remigijaus Milašiaus, klaipėdiečiai veikiausiai taip pat trauksis iš VTB lygos.

„Jų valdybos narys Eugenijus Gentvilas pasakė, kad jie tikriausiai nežais. Iš principo tai nebėra realu dėl rungtynių skaičiaus. Galutinai apsispręsti „Neptūnas“ žadėjo valdybos posėdyje kitą antradienį. Kitų klubų valdybos taip pat spręs, ką daryti su VTB lyga“, - teigė R. Milašius.

VTB lygoje kitą sezoną planavo dalyvauti ir Kėdainių „Nevėžis“, Panevėžio „Lietkabelis“ bei Alytaus „Dzūkija“.

Pastaruosius dvejus metus dauguma LKL klubų taip pat žaidė keturis ratus, bet išimtis buvo padaryta Europos taurių varžybose kovojančioms ekipoms, kurios rungtyniavo dvigubai mažiau, o vietos turnyro lentelėje būdavo sudėliojamos pagal procentinį pergalių santykį.

Pasipriešino patys klubai

LKL administracija penktadienį iš klubų atstovų sudarytai lygos valdybai buvo pasiūliusi kitą sezoną žaisti trijų ratų sistema. Tokiu atveju po dviejų ratų komandos būtų padalintos į lyderių ir autsaiderių grupes, kuriose sužaistų dar po vieną ratą.

Bet dauguma klubų pageidavo keturių ratų. Už tokį variantą balsavo septyni klubai, trys buvo prieš, du susilaikė.

Keturių ratų reguliariojo sezono tvarkaraštį, kuriame bus numatytos ir atkrintamųjų varžybų datos, LKL žada sudaryti ir patvirtinti iki sezono pradžios.

„Taip, kaip buvo šiemet, daugiau tikrai nebebus. Visi viską žinos iš anksto. Esame įsipareigoję sezoną baigti vėliausiai birželio 14 d.“, - tvirtino R. Milašius.

Be to, nuspręsta prailginti ketvirtfinalių ir pusfinalių serijas, kuriose kitais metais bus kovojama jau iki trijų pergalių.

Čempionatas turėtų startuoti rugsėjo 24 dieną, o paskutinės rungtynės vėliausiai turi būti sužaistos iki birželio 15 dienos. Lygos rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį ir sekmadienį, o Europos taurės turnyruose rungtyniaujančios ekipos rungtynes galės žaisti ir pirmadienį.

Naujokams - žalia šviesa

Penktadienį taip pat nutarta vietoje praėjusio sezono autsaiderio Kauno „LSU-Atleto“ į LKL priimti dvejus metus pirmenybių slenkstį mynusius Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionus „Mažeikius“.

Prieš metus mažeikiškiai buvo palikti už borto, nes neatitiko minimalių lygos reikalavimų biudžetui ir namų salei. Tiesa, nuo 2015-2016 metų pastarieji bus dar sugriežtinti: klubai privalės disponuoti mažiausiai 300 tūkst. eurų biudžetu, o jų arenose turės būti bent 1200 vietų žiūrovams.

Penktadienį taip pat formaliai iš LKL asociacijos narių pašalinti „Palangos“ klubas bei nebeegzistuojantys Vilniaus „Sakalai“.

Penktadienį viena pagrindinių LKL rėmėjų tapo lažybų bendrovė „Orakulas“, kuri paramą lygai teiks 2014-2017 metais.

„Norime visapusiškai pakeisti lygos veidą, tad ši partnerystė mums suteiks dideles galimybes žengti pirmyn“, - teigė R. Milašius.

Bendradarbiavimu džiaugėsi ir „Orakulo“ generalinis direktorius Erikas Vainikonis.

„Manome, kad remti pagrindinę šalies krepšinio lygą yra ne vien garbinga, bet ir naudinga. Norime, kad mus žinotų bei mumis pasitikėtų“, - sakė naujųjų rėmėjų vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)