Kvalifikacijoje sugaišęs 10,211 sekundės V. Lendelis buvo penktas ir pateko į atkrintamąsias varžybas. Šešioliktfinalyje jis nugalėjo prancūzą Benjaminą Edeliną, tačiau aštuntfinalyje nusileido olandui Nilsui Van T'Hoenderdaalui.

Laimėjęs antrą aštuntfinalio paguodos važiavimą V.Lendelis pateko į ketvirtfinalį, tačiau jame 1:2 nusileido rusui Nikitai Šuršinui, o važiavime dėl 5-8 vietų aplenkė tris varžovus ir galutinėje rikiuotėje liko penktas.

Šios rungties prizininkai paaiškės penktadienį.

Nesėkmę sprinto varžybose patyrė pasaulio jaunių sprinto čempionas Svajūnas Jonauskas. Perėjęs į vyresnio amžiaus grupę S. Jonauskas ketvirtadienį jaunimo sprinto varžybų atrankoje 200 m nuotolį numynė per 10,458 sekundės ir buvo keturioliktas tarp 26-ių dalyvių bei pateko į šešioliktfinalį, kur nusileido prancūzui Julienui Palmai (11 vieta atrankoje) ir baigė savo pasirodymą.

Jaunimo merginų sprinto varžybose startavusi Gabrielė Jankutė atrankoje sugaišo 11,708 sekundės ir, užėmusi vienuoliktą vietą tarp trylikos dalyvių, tiesiai pateko į aštuntfinalį, kur nusileido antrąją vietą atrankoje užėmusiai rusei Anastasijai Voinovai, o pagudos važiavime pralaimėjo ir kitai rusei Darjai Šmeliovai.

Šeštą vietą merginų 500 m lenktynėse laikui užėmė Miglė Marozaitė. Ji nuotolį numynė per 36,108 sekundės ir nuo bronzą iškovojusios ukrainietės Alionos Starikovos atsiliko 0,242 sekundės.

Čempione tapo rusė Tatjana Kiseliova (35,720 sek.), o sidabras atiteko vokietei Doreen Heinzei (35,803 sek.).

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją