Apie tai pranešusios TV3 „Žinios“ sako, kad medikai tokio siūlymo kratosi, nes nenori tapti mirties vykdytojais. Juos palaiko ir dvasininkai.

Pasak R. Šalaševičiūtės, Lietuva nėra ta gerovės valstybė, kurioje būtų pakankamai skiriama dėmesio paliatyviai slaugai, todėl eutanazijos įteisinimas padėtų mirtiniems ligoniams, kurie nenori kankintis ir kankinti savo šeimos narių, juos prižiūrinčių artimųjų. „Jis surastų alternatyvų būdą išeiti iš gyvenimo. Jam būtų suleisti vaistai ar taikomas kitas būdas, kuris prilyginamas eutanazijai“, - televizijai sakė ministrė.

TV3 „Žinių“ kalbinti medikai priešinasi tokiai iniciatyvai, vadina ją per skubota, sako, kad Lietuvoje dar turi pasikeisti kelios kartos, kol bus pritarta eutanazijai. Medikai nenori ir tapti budeliais.

Dar labiau prieš idėją šiaušiasi dvasininkai. Kunigas Andrius Narbekovas TV3 „Žinioms“ sakė: „Sveikatos apsaugos ministerija turėtų saugoti sveikatą ir gyvybę, o ne ieškoti būdų, kaip tą gyvybę atimti. Savaime suprantama, kad tai yra šėtoniškai, pabrėžiu šį žodį, pelninga, ekonomiška. Mes puikiai suprantame, kad žmonėms, kurie serga, reikia lėšų. Tačiau visuomenė, kuri save deklaruoja kaip demokratišką, turėtų labai aiškiai suprasti, kad mes turime ligoniais rūpintis, o ne juos žudyti.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1077)