Neberemti bronzinių Lietuvos pirmenybių prizininkų pasiūlė konservatorius Vidas Urbonavičius, kurio nuomone, daugiau pinigų verčiau reikėtų skirti VMFD „Žalgirio“ futbolininkams ar kitoms sporto šakoms.

„Jei kažkuri komanda, remiama savivaldybės, sutinka bendradarbiauti su agresoriumi ir dalyvauja kažkokioje neaiškioje lygoje, kopijuojančioje Sovietų Sąjungos čempionatą, manau, tokių komandų savivaldybė neturi remti“, – teigė V. Urbonavičius.

Tokia idėja pasirodė priimtina ne visiems tarybos nariams. „A. Zuoko ir Vilniaus koalicijos“ frakcijos narys Jonas Juodka paragino nemaišyti sporto su politika ir priminė, jog VTB Vieningoje lygoje kitą sezoną turėtų žaisti penkios ekipos iš Lietuvos.

„Tai ką, pusė komandų yra tėvynės išdavikai?“ – klausė J. Juodka.

„Jeigu kruvina ranka kažkas traiško po tris šimtus žmonių, tai viskas gerai? Ir dabar dalyvauti lygoje, kuriai vadovauja kruvinas generolas?.. Puikiai suprantate, kad sportas nuo politikos neatskiriamas, o krepšinis kaip tik ir yra ta sporto šaka, kuri buvo mūsų pasipriešinimo simbolis per sovietų laikotarpį“, – replikavo V. Urbonavičius.

Posėdį vedęs A. Zuokas pasiūlė tarybos nuomonę išreikšti protokoliniu įrašu, kad dalyvavimas VTB lygoje yra laikomas nepriimtinu. Šiam siūlymui politikai pritarė bendru sutarimu.

Meras pridūrė turintis žinių, jog „Lietuvos rytas“ neva ketina pats atsisakyti rungtyniauti turnyre, kurio „krikštatėvis“ yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino administracijos vadovas, KGB atsargos generolas pulkininkas Sergejus Ivanovas.

DELFI žiniomis, „Lietuvos rytas“ sutarties su VTB lyga dėl kito sezono nėra pasirašęs ir svarsto visus variantus. Susisiekti su šiuo metu atostogaujančiu klubo direktoriumi Martynu Purliu trečiadienį nepavyko.

Primename, kad Vilniaus savivaldybė reprezentacinei miesto krepšinio ekipai per metus atseikėja po 4 mln. litų.

Beje, trečiadienį patikslinus šių metų savivaldybės biudžetą, nutarta papildomai kūno kultūrai ir sportui skirti 2,6 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (152)