Dėl šalyje vykstančių neramumų Donecko ekipa treniruosis šalies sostinėje Kijeve, o varžovus priims Lvovo miesto stadione, talpinančiame 35 tūkstančius žiūrovų. Tą po supertaurės finalo rungtynių, kuriose „Shakhtar“ rezultatu 2:0 nugalėjo Kijevo „Dynamo“, patvirtino klubo strategas Mircea Lucescu.

„Namų rungtynes žaisime „Arena Lviv“ stadione. Mums buvo uždegta žalia šviesa, todėl galėsime rungtyniauti šiame mieste. Treniruosimės ir apsistosimė Kijeve, o Lvovas bus mūsų namai. Komandai patiko šis miestas bei atmosfera stadione“, – kalbėjo komandos vyriausiasis treneris.

Paklaustas, kada ekipa grįš į „Donbass Areną“, Donecko ekipos namus nuo 2009-ų metų, M. Lucescu atsakė: „To mes dar nežinome“.

Situacija Ukrainoje jau sukėlė rūpesčių keletui futbolininkų. Alexas Teixeira, Fredas, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra bei Ismaily kol kas negrįžo į Ukrainą prieš artėjančias draugiškas rungtynes su „Lyon“ ekipa.

Klubo savininkas Rinatas Akhmedovas grasina sankcijomis šiems futbolininkams, mat mano, jog jie nori išnaudoti šią situaciją ir persikelti į kitą komandą.

Tačiau D. Costa neigė tokias kalbas ir savo „Instagram“ paskyroje rašė: „Man patinka žmonės, klubas, miestas, bet aš bijau. Mes norime likti komandoje, tačiau mums reikia saugios aplinkos“.