Rusijos veiksmai Ukrainoje jau anksčiau sukėlė abejonių ar šiemet Sočyje statomoje trasoje tikrai pirmą kartą įvyks F-1 varžybos. Abejones dar labiau sustiprino praėjusios savaitės įvykiai, kuomet Ukrainos teritorijoje buvo numuštas Malaizijos oro linijų keleivinis lėktuvas kartu su 298 juo skridusiais žmonėmis. Ukrainos valdžia dėl šio įvykio apkaltino Rusijos remiamus separatistus.

2012 m. F-1 surengė lenktynes Bahreine, nors tuomet šalyje vyko įvairūs sukilimai, žuvo žmonės. B. Ecclestone ne kartą yra pasakęs, kad sportas neturėtų veltis į politiką.

Nepaisant neseniai įvykusių įvykių britas lieka įsitikinęs, kad F-1 lenktynės Rusijoje šiemet tikrai įvyks.

„Neįžvelgiu tame jokių problemų“, – sakė B. Ecclestone, paklaustas kaip į tai reaguos rėmėjai, tarp kurių – Malaizijos naftos kompanija „Petronas“, finansuojanti „Mercedes“ ekipą.

„Rusija dalyvavo pasaulio futbolo čempionate ar ne? Žmonės juk galėjo tam pasipriešinti, ar ne taip? Kaip jau esu sakęs, mes nesiveliame į politiką. Turime su jais sutartį. Žinome, kad jie ją gerbs. Mes padarysime tą patį.“

B. Ecclestone abejoja, jog Rusijos GP projekto artimas ryšys su šalies prezidentu Vladimiru Putinu gali sukelti papildomų nemalonumų.

„Ne, nemanau. Mums nederėtų spėlioti, kas gali nutikti. Mes gerbsime pasirašytą sutartį. Ponas Putinas pats asmeniškai stipriai prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo. Mes padarysime tą patį.“

Sočyje dygsta nauja „Formulės-1“ lenktynių trasa

Sočyje dygsta nauja „Formulės-1“ lenktynių trasa

Sočyje dygsta nauja „Formulės-1“ lenktynių trasa

Sočyje dygsta nauja „Formulės-1“ lenktynių trasa