Klasikinį interjerą dažniausiai renkasi konservatyvūs žmonės, kurie yra pripratę prie tradicijų. Taip pat jis tinka žmonėms, kuriuos traukia romantiška ir grandiozinė senovės epochų didybė. Pateikiame įdomius sprendimus, kaip įsirengti klasikinio stiliaus svetainę.

Medžiagos klasikiniam interjerui

Klasika netoleruoja sintetikos. Klasikinio stiliaus svetainė turi būti įrengta iš natūralių medžiagų. Visų pirma, baldai turi būti iš įvairių rūšių medžio, ir geriausia, kad medis nebūtų dažytas, išsaugota jo natūrali spalva ir tekstūra. Be to, naktinės ir dieninės užuolaidos turi būti tik iš natūralių audinių.

Patarimas: žinoma, joks šiuolaikinis interjeras neapsieis be tokių medžiagų kaip plastikas ir metalas. Tačiau šiuo atveju jas reikėtų taikyti labai atsargiai ir nedideliais kiekiais.
Dar viena nepakeičiama medžiaga įrengiant klasikinio stiliaus svetainę yra stiklas. Jį galima pritaikyti įvairių rūšių – matinį, peršviečiamą, veidrodžius, taip pat spintelių duris, vazas, indus bei kitus aksesuarus.

Spalvos klasikinio stiliaus svetainėje

Kaip minėjome, tinka natūralaus medžio spalva, tai yra įvairių atspalvių ruda. Be to, klasikinio interjero svetainėje tinka ir pasteliniai atspalviai. Nors pradžioje gali atrodyti, jog jie nedera, vis dėlto prie gremėzdiškų baldų švelnūs tonai atrodys puikiai.

Patarimas: klasikinio stiliaus interjeras savaime atrodo prabangus, o jame panaudojus tauriųjų metalų spalvas – sidabro ar aukso – kambarys atrodys dar prašmatniau.
Klasikinio stiliaus svetainėje galima naudoti ir šaltas spalvas, pavyzdžiui, mėlynos, žalios, juodos atspalvius. Tačiau jų poveikį geriau riboti ir naudoti tik kelis tokių spalvų aksesuarus.

Daiktai ir aksesuarai klasikinio stiliaus svetainėje

Klasikinio stiliaus interjere nepakeičiamas akcentas yra lipdiniai. Jais gali būti puoštos rėmjuostės, grindjuostės, šakutės lizdai sienose, statulos ir pan. Ant baldų fasadų galima naudoti paauksuotus, pasidabruotus ar tiesiog medinius ornamentus.

Klasikinio interjero svetainėje patraukliai atrodo židinys. Jis taip pat gali būti puoštas ornamentais ir tapti viso interjero akcentu.

Langai būtinai turi būti dekoruoti dieninėmis ir naktinėmis užuolaidomis. Jas reikia derinti prie sienų spalvos, kurios, savo ruožtu, turėtų būti pastelinių spalvų.

Klasikinio stiliaus svetainės puošmena yra paveikslai ant sienų. Jie turi tapti logišku interjero užbaigimu.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)