Abi varžybų dienas Nidoje oro sąlygos buvo tiesiog idealios varžyboms – pūtė 4-5 m/s vėjas ir švietė saulė. Pirmajame plaukime jachta „Knygų klubas“, vedama kapitono Gedimino Sirvido, prie pirmojo antvėjinio distancijos ženklo išsiveržė į priekį ir atkaklioje kovoje su „Raganosis-Eltel“ įgula sugebėjo šį pranašumą išlaikyti iki galo. Jachta „Raganosis-Eltel“ finišavo antra, o trečia – jachtos „Hornas“ įgula.

Antrajame plaukime nuo pat pradžių į priekį išsiveržusi jachta „Raganosis-Eltel“ niekam nepaliko vilčių ir finišą pasiekė gerokai atsiplėšusi nuo kitų jachtų. Tuo tarpu jachtos įnirtingą kovą tarp jachtų „Knygų klubas“ ir „Arabela-AG Baltic“ nugalėjo pastaroji – paskutinėje distancijos dalyje ji sugebėjo aplenkti ilgą laiką pirmavusią „Knygų klubo“ jachtą.

Trečiasis plaukimas buvo labai panašus į antrąjį. Situaciją visą plaukimą kontroliavo kapitono Sauliaus Pajarsko įgula. Tačiau šįkart dėl antrosios vietos susigrūmė „Arabela-AG Baltic“ ir „Horno“ įgulos. Ir šį kartą stipresnė buvo kapitono Raimondo Šiugždinio vedama jachta „Arabela-AG Baltic“.

Šeštadienio pirmąjį plaukimą „Raganosis- Eltel“ pradėjo „false“ startu – anksčiau laiko kirto starto liniją, ir dėl to turėjo sugrįžti į starto zoną. Tačiau atotrūkį įgula greit likvidavo ir vėl išsiveržusi į lyderius finišo liniją kirto pirmoji. Artimąją dvikovą dėl antrosios vietos tarp „Horno“ ir „Arabela-AG Baltic“ įgulų laimėjo kapitono Šarūno Abraičio vedama „Horno“ jachta.

Prieš penktąjį plaukimą turnyrinė lentelė susidėliojo taip, kad „Raganosis-Eltel“ jachtos įgulai reikėjo atplaukti ne žemesnėje kaip ketvirtoje vietoje, kad laimėtų šeštąjį AUSUS RS-280 jachtų klasės taurės etapą. Šią kartelę jachta „Raganosis-Eltel“ įveikė nesunkiai ir atplaukė aukštesnėje antroje vietoje. Pirmoji finišavo kap. R. Šiugždinio vadovaujama „Arabela-AG Baltic” įgula, o trečioji – jachta „Barta”.

Šeštasis etapas tapo paskutine galimybe jachtai „Hornas“ iškovoti trečiąją vietą – tam ji turėjo atplaukti dvejomis vietomis aukštesnėje pozicijoje nei jachta „Knygų klubas”. Tačiau pirmoji finišą kirto „Barta“, vadovaujama jaunojo kapitono Lino Felenderio, „Hornas“ atplaukė antras, o „Knygų klubas“ – trečias.

Tokiu būdu šeštąjį ASUS RS-280 jachtų klasės taurės etapą laimėjo jachta „Raganosis-Eltel“, surinkusi 7 taškus. Antrąją vietą iškovojo „Arabela-AG Baltic“ įgula (12 baudos taškų), trečiąją – „Knygų klubas“ įgula, kuri surinko 15 taškų. Tiek pat taškų surinko ir „Horno“ įgula, tačiau žemesnių iškovotų vietų plaukimuose santykis lėmė jiems ketvirtąją vietą.

Po 6 etapų sportinės RS-280 jachtos bendroje įskaitoje išsidėsto tokia tvarka:

1. „Arabela – AG Baltic” (kap. R. Šiugždinis) - 6 taškai
2. „Raganosis- Eltel“ įgula (kap. S. Pajarskas) – 10 taškų
3. „Hornas“ (kap. Š. Abraitis) – 14 taškų
4. „Knygų klubas“ (kap. G. Sirvidas) – 17 taškų
5. „Barta“ (kap. S .Steponavičius) – 23 taškai
6. “Presto” (kap. D. Antanavičius) – 29 taškai
7. „Alfeta“ (kap. R. Sakalauskas) – 38 taškai
8. „Epitaksija“ (kap. D. Vizbaras) – 41 taškas

Jau po savaitės sportinės RS-280 jachtos susirungs 60-ies metų jubiliejų švenčiančioje Kuršių marių regatoje, kuri startuoja liepos 26 dieną Klaipėdoje, o finišuos rugpjūčio 2 dieną Nidoje. Kiekvienas Kuršių marių regatos etapas kartu yra ir įskaitinis ASUS RS-280 jachtų klasės taurės etapas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)