„Lietuvos sportas, Lietuvos krepšinis, „Lietuvos ryto“ komanda atėjo prie didelės pergalės“, - konstatavo premjeras, sveikindamas krepšininkus.

Susitikimo metu buvo išsakyta daug padėkos žodžių, pagerbti krepšinio klubo savininkai už komandos išlaikymą, prisiminta klubo istorija.

„Bendros pastangos – noras pasiekti, išlaikyti, siekti pergalės, moralinės savybės, jau nekalbant apie fizinį pasirengimą – atvedė prie pergalės. Tikiuosi tai ne paskutinė pergalė“, - sakė premjeras.

Komandos kapitonui Robertui Javtokui jis įteikė 240 tūkst. vertės čekį, visiems komandos nariams, aptarnaujančiam komandą personalui ir klubo savininkams įteiktos atminimo dovanos – laikrodžiai su premjero parašu.

Komanda, savo ruožtu, apdovanojo premjerą – įteikė jam vardinius marškinėlius, sportinį batelį su visų krepšininkų parašais, šaliką, vėliavėlę, įrėmintą klubo nuotrauką.

Klubo vardu premjerui buvo įteiktas ir suvenyras su A.Brazausko mėgstamo gintaro detalėmis – skulptūrėlė, vaizduojanti krepšinio lentą. „Ir Vyriausybė prisidėjo prie pergalės. Labai džiugu, kad krepšinis Lietuvoje nepamirštas“, - sakė „Lietuvos ryto“ klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas.

Juokaudamas G.Vainauskas pridūrė, kad krepšinio komandą itin neįprastai pasveikino mokesčių inspekcija. „Originaliausiai pasveikino mokesčių inspekcija, trečiadienį atėjusi patikrinti klubo“, - juokavo klubo prezidentas.

Sveikinimo kalbose ne kartą buvo užsiminta ir pasidžiaugta, kad dvi stiprios šalies krepšinio komandos yra geras ženklas ir nacionalinei rinktinei. Taip pat ne kartą buvo paminėta, kad komandos neturėtų pyktis tarpusavyje.

„Linkiu, kad dvi komandos būtų ne tik konkurentės, bet ir padėtų viena kitai, kai bus sunku“, - sakė premjeras.

Vėliau jis pridūrė, kad reikia džiaugtis, jog Lietuvoje yra dvi pilnavertės komandos. „Nereikia pykti vienam ant kito, reikia džiaugtis“, - sakė premjeras.

„Lietuvos ryto“ kapitonas Robertas Javtokas žurnalistams sakė, kad džiaugiasi premjero dėmesiu, kurio jo komanda nusipelnė sunkiu darbu. „Mes išlošėm ir nusipelnėm Vyriausybės dėmesio“, - sakė jis, pridurdamas, kad nebijo tekusios atsakomybės, nes dėl to ir buvo stengtasi.

Paklaustas, ar tai yra Lietuvos, ar Vilniaus pergalė, R.Javtokas patikino, kad pergalė priklauso Lietuvai.

Vėliau krepšininkai nuvyko į Vilniaus rotušę, kurioje jų laukia Vilniaus mero Artūro Zuoko priėmimas. "Lietuvos ryto" komandai įteikti mero padėkos raštai ir medaliai "Už nuopelnus Vilniaus sportui".

"Vilniaus krepšininkai, laimėję ULEB taurę, padėjo pamatus miesto krepšinio legendai, - sakė A. Zuokas. - Tikiuosi, jog kitais metais parvešite ir Eurolygos taurę. Pažadu, kad jūsų lauks sutikimas, kurio nepamiršite".

Vilniaus miesto meras dar pridūrė, kad jei kurie nors iš krepšininkų kitame sezone planuoja išvykti žaisti į kitus klubus, dar turi laiko persigalvoti.

Naujiesiems ULEB taurės čempionams - vyriausiajam komandos treneriui Tomo Mahoričiui, treneriui Rūteniui Paulauskui, krepšininkams Andriui Šležui, Mindaugui Lukauskiui, Gintarui Einikiui, Rolandui Jaručiui, Povilui Čiukinui, Sauliui Kuzminsui, Tyrone'ui Nesby, Hariui Mujezinovičiui, Tomui Delininkaičiui, Simui Jasaičiui, Robertui Javtokui ir latviui Robertui Štelmaheriui - mero potvarkiu skirti pirmojo laipsnio medaliai "Už nuopelnus Vilniaus sportui".

Beje, "Lietuvos ryto" legionieriui iš Latvijos A.Zuokas užsiminė pridėsiąs ir licenciją naujo baro atidarymui.

Komandos fizinio parengimo treneriui bei medicinos personalui įteikti antrojo laipsnio medaliai.

Krepšininkai taip pat neliko skolingi ir merui, kaip ir premjerui, padovanojo nugalėtojų marškinėlius, šaliką, vėliavėlę bei įrėmintą klubo nuotrauką.

"Lietuvos ryto" klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas džiaugėsi, kad rotušėje komanda lankosi jau antrąjį kartą.

"Pirmąjį kartą buvome čia, kai laimėjome Lietuvos čempionatą, o dabar, galima sakyti, jog laimėjome Europos čempionatą. Tai pirmoji tokia pergalė klubo istorijoje", - sakė G. Vainauskas, pridurdamas, jog Eurolygos varžybose Vilniaus krepšininkai garbingai atstovaus Lietuvai ir gins jos garbę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją