Liga vystosi esant drėgnam orui ir temperatūrų kaitai. Esant aukštesnei kaip 25–27 °C oro temperatūrai ir sausam orui patogeninės bakterijos žūva. Kad išvengtume pomidorų maro, jie neturėtų augti šalia bulvių lauko ir per tankiai.

Šiltnamius būtina gerai vėdinti. Profilaktiškai ar pasirodžius pirmiesiems ligos požymiams naudokime fungicidus arba fitoncidinių savybių turinčių augalų ištraukas.

Česnakų nauda. Pomidorų maro sukėlėjai nepakenčia česnakų. Norėdami išgelbėti pomidorų derlių, augalus kas 10–12 dienų purkškime česnakų antpilu, o lietingą vasarą – 4–5 kartus. 1,5 stiklinės trintų česnakų kartu su permanganatu užpilkime 10 litrų vandens, leiskime nusistovėti. Kiekvieną augalą apipurkškime 0,5 litro taip paruošto česnakų antpilo.

Lieso pieno ir jodo panaudojimas. Į 10 litrų vandens įlašinkime 20 lašų jodo ir supilkime litrą lieso pieno. Jodo ir pieno tirpalas naikina maro sukėlėjus ir skatina spartesnį vaisių nokimą.
Kefyro tirpalas. Į 10 litrų vandens įmaišykime litrą kefyro. Šiuo tirpalu galime purkšti pomidorus kiekvieną savaitę visą vasarą.

Dirvinių asiūklių nuoviras. Norėdami sustiprinti pomidorų imuninę sistemą, pasigaminkime dirvinių asiūklių nuovirą: 100 g džiovintų ir 150 g šviežių dirvinių asiūklių užpilkime litru vandens, ant silpnos ugnies virinkime pusę valandos. Gautą nuovirą praskieskime 5 litrais vandens. Taip paruoštu tirpalu purkškime pomidorus kas 7–10 dienų.