Atėjo metas, kai slėpti nebėra ką ir tenka kloti visas kortas ant stalo, nes jau šiandien, 17.50 val., visas 43 komandas varžybų teisėjai pakvies prie kvalifikacinių lenktynių starto linijos.

Nors tokiose maratoninėse lenktynėse starto vieta nėra gyvybiškai svarbi, tačiau pradėti 1000 km lenktynes iš pirmosios pozicijos – ne vien didelė garbė, įprasminta Susisiekimo ministro taure.

Tačiau net ir paskutinėje treniruotėje skirtingos komandos pirmenybę teikė skirtingai taktikai ir skirtingoms strategijoms.

Treniruotes stebėję prisiekę automobilių sporto gerbėjai džiaugėsi trasoje išvydę galingąjį „Aquila CR1“, kurį pilotuoja itin patyrę lenktynininkai Ramūnas Čapkauskas, Vytautas Švedas ir Deivydas Jocius.

Nepaisant to vakar šis automobilis trasoje išbuvo mažiausiai laiko, nes jį ištiko nors ir ne didžiulis gedimas, tačiau kol mechanikai jį likvidavo, baigėsi ketvirtadienio treniruotėms skirtas laikas.

Tačiau sportininkai nenusimena. Jų nuomone, ilgų distancijų lenktynėse svarbu ne tik greitai važiuoti, bet ir sparčiai dirbti techninio aptarnavimo zonoje. Būtent šiuos tarpusavio veiksmus šiandien buvo priversti šlifuoti šios komandos mechanikai ir lenktynininkai, kai V. Švedas, lenkdamas lėtesnius varžovus, neišvengė kontakto su jais.

O prieš tai „BarBar‘a-Bauer by Algirdai“ ekipos stovykloje nuvilnijo džiaugsmo banga, kai D. Jocius pagerino vakarykštį geriausiąjį rezultatą, vieną 2682 metrų ilgio trasos ratą apsukęs per 1 min. 13,516 sek.

Lyderiui ant kulnų lipo „Brum Brum Vitamins by JR Motorsport“ komandos sportininkas Andrius Jasionauskas, su „BMW M3 Silhoutte“ analogišką atstumą įveikęs per 1 min. 13,824 sek.

Tačiau antrosios grupės lenktynininkai irgi nebuvo linkę nusileisti. Čia madas diktavo komandos, kurių sportininkai pilotuoja eksperimentinius bolidus.

1 min. 12,682 sek. – tokį rezultatą su „Radical SR8“ užfiksavo su Ispanijos vėliava lenktyniaujančios Daliaus Steponavičiaus „Speed Factory Racing“ komanda, o vakarykščiai pirmųjų treniruočių lyderiai – „15min-GSR-Telšių statybos“ ekipa, kurios lenktynininkai lietuviškajame maratone pergalės sieks su „Radical SR5“, viename rate sugaišo 1 min. 13,770 sek. ir buvo beveik sekunde greitesni nei vakar.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją