Greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra) sakė, kad trys vyrai žuvo Chan Juniso mieste Gazos Ruožo pietinėje dalyje, o dar vienas žuvo pietiniame Rafaho mieste.

Izraelio kariai, palaikomi tankų ir lėktuvų, įsiveržė į Gazos Ruožą, vykdydami misiją, kurios tikslas – nutraukti žydų valstybės apšaudymą raketomis.

Tačiau palestiniečių anklavą valdančios islamistų judėjimo „Hamas“ lyderiai sakė, kad ta operacija pasmerkta žlugti.

Jau 11 dienų vykstančio Izraelio puolimo aukų skaičius išaugo iki 258 palestiniečių, armijai bombarduojant Gazos Ruožą iš oro ir jūros, taip pat iš tankų, sutelktų prie sienos.

Gazos Ruože per Izraelio pajėgų bombardavimą žuvo trys palestiniečių paaugliai

Per Izraelio vykdomą bombardavimą penktadienį žuvo trys palestiniečių paaugliai Gazos Ruožo šiaurinėje dalyje, pranešė medikai.

Ši ataka įvyko netoli šiaurinio Beit Hanuno miestelio, sakė greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra.

Per Izraelio antžeminį puolimą Gazos Ruože žuvo žydų karys

Jeruzalė, liepos 18 d. (AFP-BNS). Izraelio armija penktadienį pranešė, kad Gazos Ruožo šiaurėje žuvo vienas jos karių.

Jis tapo pirmuoju kariškiu, žuvusiu nuo tada, kai žydų valstybės pajėgos ketvirtadienį vėlai vakare pradėjo antžeminį puolimą palestiniečių teritorijose.

„Naktį buvo įvykių“, - sakė armijos atstovas spaudai generolas Moti Almozas (Motis Almozas).

„Dabar tiriame incidento, per kurį žuvo karys, aplinkybes ir kai jas visas išsiaiškinsime, paskelbsime savo išvadas“, - pridūrė jis.

Izraelis nurodė, kad dar du jo kariai buvo sužeisti.

Savo ruožtu palestiniečių sveikatos pareigūnai pranešė, kad per puolimą Gazos Ruože žuvo vienuolika palestiniečių, bet nepatikslino, ar žuvusieji buvo kovotojai, ar civiliai asmenys.

Obama Izraelio premjerui Netanyahu telefonu pasakė esąs labai sunerimęs dėl Gazos

JAV prezidentas Barackas Obama penktadienį paskambino Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu, kad pareikštų savo susirūpinimą dėl krizės Gazoje, kur Izraelis pradėjo karinę sausumos operaciją.

Nors JAV palaiko Izraelio teisę apsiginti, sakė B,Obama, „Jungtinės Valstijos ir mūsų draugai sąjungininkai yra labai sunerimę, kad eskalacija tęsis ir bus prarasta daugiau nekaltų gyvybių“.

Izraelio kariuomenė 11-tą kovinių veiksmų dieną palei Gazos Ruožo pakraštį pradėjo puolimą, kuriuo siekiama sunaikinti siena kertančių nelegalių tunelių tinklą; per šias dešimt dienų žuvo 274 palestiniečiai, tarp kurių yra ir daug vaikų.

„Nors mes ir remiame karines izraeliečių pastangas, norint pasiekti, kad (palestiniečių) raketos nebūtų laidomos į jų teritoriją, mes esame sakę, kad, mūsų nuomone, dabartinė karinė sausumos operacija sumanyta susidoroti su tuneliais“, – sakė B. Obama žurnalistams.

Todėl jis pažymėjo, kad Vašingtonas tikisi, jog „Izraelis tęs šį procesą taip, kad būtų kuo mažiau civilių aukų“.

Per visą karinę operaciją sužeista mažiausiai 1920 palestiniečių. 1207 raketos, paleistos iš Gazos Ruožo, nukrito į Izraelio teritoriją, dar 333 raketas sunaikino Izraelio Geležiniu kupolu vadinama gynybos sistema.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)