Praėjusią savaitę Statistikos departamentas paskelbė pirmuosius kainų pokyčių rezultatus.

Statistikos departamentas jau birželio mėnesį pradėjo stebėti 40-ies prekių ir paslaugų (iš 100-uko) kainų pokyčius. Viso šimtuko kainos bus pradedamos stebėti nuo rugpjūčio mėnesio.

Statistikos departamentas informuoja, kad palyginus su gegužės mėnesiu birželį labiausiai kito daržovių ir vaisių kainos. Skelbiama, kad maisto ir ne maisto prekių kainų sumažėjimui įtakos turėjo prekybos įmonėse taikytinos nuolaidos, o kainų padidėjimui – prekių kainų atstatymas po gegužės mėnesį taikytų nuolaidų.

Departamento duomenimis, per mėnesi jautienos kumpis be kaulo brango 1,4 proc., tačiau kiaulienos kumpis pigo – 0,2 proc. Atpigo ir vištiena (-1 proc.), malta kiauliena (-1,5 proc.). Brangiau birželio mėnesį teko mokėti už žuvį – šaldyta jūros lydekos filė brango 0,4 proc., šaltai rūkyta skumbrė – 1,5 proc., sūdyta silkė – 1,9 proc.

Bananai per mėnesį atpigo 7,7 proc., obuoliai – 1,3 proc., žaliosios vynuogės – 2 proc., tačiau brango apelsinai (3 proc.).

Daugiau birželį nei gegužę teko mokėti ir už pomidorus (9,7 proc.), burokėlius (32,4 proc.), svogūnus (0,9 proc.), o mažiau už plautas morkas (-2 proc.), ankstyvuosius baltagūžius kopūstus (-26,9 proc.).

40-tuke skelbiami ir ne maisto produktų kainų pokyčiai.

Pavyzdžiui, A95 benzinas per mėnesį pabrango 0,7 proc., dyzelinas lygiai tiek pat pigo. Automobilinės dujos pigo 3,1 proc.

Skelbiama, kad vištienos krūtinėlės kepsnys su garnyru kavinėje atpigo 0,1 proc., tačiau juoda kava pabrango 0,3 proc.

Visų 40-ties prekių ir paslaugų kainų skirtumus galite rasti ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)