Ingredientai
Kiaušiniai
1
vnt.
Cukrus
2
šaukštai
Druska
žiupsnelis
Miltai
8
šaukštai
Kefyras
250
g
Obuoliai
2
vnt.
Porcijos: 2
„Mano vaikystės prisiminimuose visų pirma yra bulviniai blynai, kurių šiuolaikinės mamos nebekepa ir dėl laiko trūkumo, ir dėl juose „besislepiančių“ kalorijų. Kai grįžtu į Kauną, mano mama juos vis dar kepa, norėdama mane palepinti, nes tokių nerasčiau jokioje kavinėje“, - sako fotonamų „Redluk" bendrasavininkė R. Dominaitytė. Dešimtmetės Upės ir aštuonmečio Ugniaus mama prisipažįsta, kad jos šeima daugiau mėgsta miltinius patiekalus, todėl retkarčiais jie palepinami blynais su obuoliais.
Gaminimo eiga
Kiaušinį išplakite su cukrumi ir druska, sudėkite miltus ir kefyrą arba grietinę. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais obuolius ir sudėkite į tešlą. Pakaitinkite keptuvėje šaukštą aliejaus ir kepkite blynukus, kol jie bus gardžiai auksinės spalvos.
Atsiliepimai