Kaip rašoma Lietuvos banko pranešime spaudai, šį mėnesį Priežiūros tarnyba jau buvo sustabdžiusi „Draudimo partnerių“ licencijos galiojimą, tačiau atskleidus naujų pažeidimų, licencija atšaukiama.

Priežiūros tarnyba nustatė, kad draudimo brokerių bendrovė Lietuvos bankui pateikė klaidingas finansines ataskaitas (ji nurodė 75,8 tūkst. Lt likutį banko sąskaitose, kai, iš tiesų, jis tesiekė 1,3 tūkst. Lt).

Kartu buvo nustatyta, kad „Draudimo partneriai“ veikia pažeisdama Draudimo įstatymą, nes nebeatitinka reikalavimų, kuriems esant buvo išduota licencija − neturi galiojančios privalomos profesinės civilinės atsakomybės draudimo apsaugos ir nevykdo minimalaus nuosavo kapitalo reikalavimo.

Be to, Draudimo įstatymą įmonė pažeidė ir dėl to, kad nepervedė reikšmingų draudimo įmokų sumų į atskirą banko sąskaitą.
Poveikio priemonės (įspėjimai ir draudimo brokerių veiklos licencijos galiojimo sustabdymas) „Draudimo partneriai“ buvo taikytos ir 2011−2012 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)