Kaip rašoma pranešime spaudai, projektas pradėtas įgyvendinti birželį, jį pabaigti numatoma 2015 m. Projekto užsakovas – „Litgrid“, generalinis rangovas – Švedijos koncernas ABB.

Šis projektas – Lenkijos „PSE Operator S.A.“ ir „Litgrid“ užmojo įrengti naują elektros perdavimo jungtį tarp Lenkijos ir Lietuvos dalis.

„Conresta“ jame bus atsakinga už dviejų spec. paskirties pastatų statybą, kurių bendras plotas – 1662,91 kv. m. Taip pat įmonė atliks infrastruktūros vystymo darbus, tarp kurių – aplinkkelio, jungiamojo kelio tiesimas, inžinerinių tinklų įrengimas ir kt.

„Šio konkurso laimėjimas – didelis žingsnis į priekį. Laimėjome pasaulyje puikiai žinomos bendrovės konkursą, kuriame itin didelis dėmesys buvo skiriamas darbų kokybei ir saugai. Tikimės, kad sėkmingai įgyvendintas šis projektas bei įgyta vertinga patirtis suteiks galimybę mūsų sparčiai augančiai kompanijai atlikti ir daugiau panašaus profilio darbų“, - pranešime spaudai cituojamas „Conresta“ direktorius Lukas Laukaitis.

„Conresta“ 2013 m. pasiekė 58,4 mln. Lt apyvartą.

DELFI primena, kad planuojama, jog elektros jungtys su Lenkija ir Švedija pradės veikti iki 2015 m. pabiagos. Jos turėtų suteikti Lietuvai didesnį energetinį saugumą, nes šiuo metu Lietuva vis dar priklauso buvusios Sovietų sąjungos energetinei sistemai, taigi turi jungtis su Rusija, Baltarusija, Latvija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)