Premjeras Algirdas Butkevičius nukerta, kad R. Cytacka viceministre nebebus jokiais būdais, o prezidentė Dalia Grybauskaitė paskambino viceministrės neatleidžiančiam energetikos ministrui Jaroslavui Neverovičiui.

„Sprendimai yra visiškai aiškūs ir išsakyti. Ponia R. Cytacka negali užimti šių pareigų dėl kompetencijos ir ministras turi ją atleisti. Jis man anksčiau yra pažadėjęs tą padaryti“, - sakė A. Butkevičius.

Jo teigimu, nebus taip, kad dirbs ir energetikos ministras J. Neverovičius, ir viceministrė R. Cytacka.

Pats J. Neverovičius sakė sulaukęs prezidentės D. Grybauskaitės skambučio, kuriuo ji esą siūlė jam toliau dirbti Vyriausybėje.

Ministras sakė, kad R. Cytackos išlaikymas, jo nuomone, yra partijos linija ir tiek.

„Minčių man kyla įvairių, bet šiandien sulaukiau prezidentės skambučio ir jis mane nuteikia, kad nebūtinai tą sprendimą priimsiu“, - sakė J. Neverovičius ir teigiamai atsakė į klausimą, ar prezidentė paragino dirbti toliau.

Tačiau J. Neverovičius paneigė teiginius, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis siūlė rinktis – jei atleis R. Cytacką, tuomet turės trauktis ir jis pats.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašūnienė sakė, kad, partijos nuomone, R. Cytacka niekuo nenusižengė, todėl nesuprantama, kodėl nenorima jos Energetikos ministerijoje. Ji aiškiai pasakė, kad partija nori, jog R. Cytacka toliau eitų viceministrės pareigas.

Jos teigimu, partija taip pat pageidauja išlaikyti ir J. Neverovičių.

Prezidentė nekomentuoja pokalbio su J. Neverovičiumi

Prezidentė Dalia Grybauskaitė nekomentuoja pokalbio su energetikos ministru Jaroslavu Neverovičiumi. Lenkų rinkimų akcijai norint išlaikyti postuose ir viceministrę Renatą Cytacką, ir J.Neverovičių, prezidentė, anot jo, išsakė savo palaikymą pastarajam.

„Pokalbis su J.Neverovičiumi įvyko, tačiau jo turinio nekomentuojame“, - BNS pranešė Prezidentės Spaudos tarnyba.