Apie viską iš pradžių. Emigracija dėl meilės yra sudėtingesnė. Tai – dviejų žmonių sprendimas ir atsakomybė už vienas kitą. Įsivaizduokite, kad Jūs išvykstate pas mylimąjį į Angliją, bėga mėnesiai, o pritapti vis negalite. Tuo tarpu antra pusė gyvena visavertį gyvenimą. Natūralu, kad tokiu atveju meilės emigrantas ima jaustis vienišas ir nereikalingas.

Prasideda kaltinimų lavinos: „Aš dėl tavęs palikau namus, o tu dėl manęs negali to ir ano.“ Norint išsaugoti santykius prireikia daug kantrybės ir supratingumo.

Kiti tautiečiai į užsienį vyksta laisva širdimi, o šiltų jausmų ilgesį pajunta tik svetur. Žinoma, įtaką tam daro nepažinta šalis. Aplinkui – tikras žmonių avilys, svetimos kalbos garsai, nežinia, kaip elgtis įvairiose situacijose… Natūralu, kad tokiomis sąlygomis lietuvis ieško lietuvės.

Pažintys mezgasi ir gyvai, ir ypač aktyviai – internetiniuose portaluose. Juose patartina elgtis atidžiai ir dėl lovelasų, kurie nori fiktyvios santuokos bei vizos, ir dėl savų vyrukų iš Lietuvos.

Štai prieš keletą mėnesių Anglijos lietuvės sukruto dėl vieno tautiečio, kuris turėjo įsteigęs savotišką „Suvedžiojimo ir apšvarinimo“ versliuką. Jis veikė gana paprastai. Sukčius internetu susirasdavo merginą lietuvaitę, apsigyvendavo kartu, būdavo itin dėmesingu ir… Vieną dieną iš namų pavogdavo viską, net kojines ir apatinius. Iš meilės likdavo tik dužusios širdys, tuščios piniginės ir pareiškimai teisėsaugai.

Būti meilės emigrantu - ir svajinga, ir pavojinga. Nesiūlau sakyti jausmams: „Ne“, bet svarbu surimtėti ir tinkamai pasiruošti emigracijai. Prieš vykstant pas mylimąjį, gyvenantį svetur, ar mezgant pažintis kitoje šalyje, reiktų tą šalį visapusiškai pažinti. Aktualu žinoti požiūrį į santykių kūrimą, turimas teises bei tykančius pavojus.

Ypač naudinga išmokti kalbą. Tarkime, atvykus į Angliją, būsite visai kitoje situacijoje, jei galėsite susišnekėti anglų kalba. Niekas nevedžios Jūsų už nosies ir, tikėtina, greičiau rasite draugų ar tikrąją meilę.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!