Neseniai grįžau iš Andalūzijos. Apsistojome Malagoje ir viešuoju transportu nuvykdavome dienai į aplinkinius miestus. Vienas tokių - Sevilija.

Išvykome anksti ryte ir iškart įsigijome bilietą atgal (20 eurų), ketinome grįžti su paskutiniu autobusu. Dienos pabaigoje laukėme autobuso stotyje. Pirmiausia buvo pranešta apie vėlavimą (ispanų ir anglų kalbomis), po to pranešė, jog autobusas atvyko, tačiau išvyks iš kitos stotelės (pranešė tik ispanų kalba). Po ilgo laukimo susivokėme, jog kažkas negerai, bet stoties darbuotoja nesivargino net kalbėtis ar kažką patarti.

Vienintelis variantas – traukinys, o su traukiniais keliauti po Ispaniją paskutinę minutę gana brangu. Tiesioginio traukinio nebuvo, teko rinktis variantą su persėdimu (tarp traukinių išvykimo buvo tik 5 minutės – jaudinomės visą kelionę), o kaina – 70 eurų. Nebuvo iš ko rinktis, nes ryte turėjome skristi namo ir mus „spaudė“ laikas. Taip kad kelionė „Sevilija - Malaga“ atsiėjo 90 eurų.

Nežinau, kaip Jūs, bet aš tiek daug už dviejų valandų kelionę viešuoju transportu dar nesu mokėjusi, tuo labiau - pietų Europoje.

Moralas: kalbų žinojimas – labai naudinga; ispanai – nepatikimi. Aišku, kur kas geriau, pigiau ir patogiau išsinuomoti automobilį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dalinkitės savo mintimis ir patirtimi el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Tai galite padaryti ir žemiau: