Vietos dienraštyje „Bauskas Dzive“ buvo patalpintas skelbimas, kuriame reklamuojama neįprasta paslauga. Kaip papasakojo asmuo, atsiliepęs paskambinus nurdytu numeriu, bendrovė „Alcoclub“ dirba tik nuo 22 valandos vakaro iki 8 valandos ryto – tuo paros metu, kai parduotuvėse alkoholio nenusipirksi.

Žurnalistas telefonu užsisakė litrą romo „Casino“. Paslaugos kaina – 25 eurai (86 Lt). Sandorio sąlygos gana paprastos: jeigu iki 8 valandos ryto prekė nebus panaudota, ką galima grąžinti pardavėjui ir susigrąžinti pinigus. Prekės pristatymo kainą miesto ribose siekia 2 eurus (6,91 euro), pristatymas už 20 kilometrų (į Iecavą) – 5 eurai (17,26 Lt). Į Jelgavą alkoholio pristatys už 15 eurų (51,79 Lt).

Naujos paslaugos reklama paskelbta kaip tik tuo metu, kai Bauskės mieste vyko kantri muzikos festivalis. Pakeliui į koncertą lankytojams buvo dalijami reklaminiai lankstinukai. Bauskės policijos vadovas Ainaras Stankevičas dienraščiui sakė, jog policija stebi situaciją. Latvijos valstybės pajamų tarnyba komentarą pateikti žada šią savaitę.

DELFI primena, kad ir Lietuvoje galioja draudimas parduoti alkoholį po 22 val. Tačiau Lietuvoje dažniausiai būdavo nustatomi pažeidimai, kai parduotuvės būdavo įrengiamos tarsi barai, kuriuose alkoholis neva parduodamas gerti vietoje, tačiau iš tiesų išsinešamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)