Pirmąsias rungtynes su stipriausia Kroatijos ekipa vilniečiai žais liepos 15-ąją Zagrebe. Į Kroatiją „Žalgiris“ išskris ankstų pirmadienio rytą.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Marekas Zubas prieš rungtynes demonstravo pasitikėjimą.

„Dar liko 2-3 treniruotės, bet galiu paskelbti, kad rungtynėms su „Dinamo“ jau esame beveik pasirengę“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

„Dinamo“ penktadienį žais pirmąsias oficialias naujo sezono rungtynes – kovos dėl Kroatijos Supertaurės su „Rijeka“. Šį mačą Kroatijoje stebės „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius ir treneris Andrius Skerla.

„Tai bus paskutinė dalis informacijos apie mūsų būsimus varžovus. Kroatijoje dabar tik prasideda sezonas, o „Dinamo“ turi naujų žaidėjų ir bando sukurti gerą komandą. Mano nuomone, turime pakankamai informacijos apie „Dinamo“, bet dauguma jos susijusi su praeitu sezonu. Dabar bus naujas sezonas, bus naujų žaidėjų, galbūt ir naujas žaidimo stilius? Vis dėlto manau, kad situacija mums yra palanki. Jie dabar yra komandos kūrimo procese, o per tokį trumpą laiką vasarą sunku kažką padaryti“, – sakė M. Zubas.

Kalbėdamas apie „Dinamo“ naujokus vilniečių strategas atkreipė dėmesį, kad kroatai žaidėjus perka galvodami apie tolimą ateitį.

„Jie galvoja ne tik apie rungtynes su „Žalgiriu“, – sakė M. Zubas. – Jie nori žaisti Čempionų lygos grupių etape, todėl ir planai yra atitinkami. Pamatysime. Pastaruoju metu futbole favoritų nėra, niekas nežino iš anksto, kas laimės. Mes esame komanda, kuri gali siekti gerų rezultatų. Padarysime viską, kas įmanoma, kad patektume į Europos laikraščių pirmuosius puslapius.“

Paklaustas, kokiu rungtynių Zagrebe rezultatu džiaugtųsi, „Žalgirio“ treneris nesikuklino.

„Pergale, – į klausimą atsakė M. Zubas. – Net kai tavo varžovas yra favoritas, rezultatą lemia daug niuansų. Man svarbiausia bus paskutinė rungtynių Vilniuje minutė. Noriu, kad turėtume galimybę patekti į kitą Čempionų lygos etapą iki paskutinės minutės. Aišku, būtų tobula laimėti Zagrebe, bet niekas nežino, kas nutiks. Tai, ko siekiame, nenoriu vadinti stebuklu. Manau, galime sukurti „Dinamo“ problemų, kaip vokiečiai pasaulio čempionate jų pridarė brazilams.“

D. Šemberas: Čempionų lyga – šventė

„Žalgirio“ kapitonas Deividas Šemberas teigia, kad vilniečiai jaučiasi gerai pasirengę kovoms su Zagrebo „Dinamo“.

„Pirmiausia noriu pasveikinti vilniečius su didžiule švente. Čempionų lyga – geriausias Europos turnyras, kuriame žaidžia stipriausios komandos, – grįžta į Lietuvos sostinę. Tai didelis „Žalgirio“ nuopelnas, – kalbėjo D. Šemberas. – Rungtynėms daug ruošėmės, analizavome varžovus ne tik praktiniuose užsiėmimuose, turėjome ir nemažai teorinių. Esame pasiruošę rungtynėms, o jos jau parodys, ar pasiruošėme gerai. Visi gerai jaučiamės, nėra daug traumuotų žaidėjų. Laukiame įdomaus ir sunkaus mačo. Varžovas labai geras, bet norint, kad augtų asmeninis ir visos komandos meistriškumas, tokias komandas, kaip „Dinamo“, turime įveikti“

Vilniečių kapitonas taip pat pasidžiaugė, kad į Zagrebą vyksta gana gausus būrys „Žalgirio“ aistruolių.

„Jaučiame sirgalių užnugarį. Jie su mumis vyksta į Zagrebą ir mes tuo labai džiaugiamės“, – sakė futbolininkas.