Nors G. Gutkauskaitei dar tik 23-eji, tačiau ji stipriausioje šalies lygoje rungtyniaus jau aštuntą sezoną, o taip pat tris sezonus yra ragavusi Europos taurės turnyro kovų skonio.

Karjerą šiaulietė pradėjo gimtojo miesto „Rūtos“ komandoje, kur praleido dvejus metus. Vėliau persikėlė į Klaipėdą, kur trejus metus gynė „Lemminkainen“ garbę ir du sezonus vilkėjo „Fortūnos“ aprangą.
G. Gutkauskaitė puikiai pažįsta kitą „Utenos“ naujokę – vidurio puolėją Eglę Šikšniūtę, kadangi jos kartu Klaipėdoje rungtyniavo penkerius metus.

Praėjusį sezoną LMKL pirmenybėse G. Gutkauskaitė vidutiniškai aikštelėje praleisdavo po 32 minutes, įmesdavo po 13 taškų (44 proc. dvitaškių), sugriebdavo 4,5 atšokusio kamuolio, atlikdavo 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo po 12 naudingumo balų.

Atrankoje į Europos čempionatą, kur lietuvės grupėje užėmė pirmą vietą ir iškovojo kelialapį į kitų metų pirmenybes, G. Gutkauskaitė rungtyniaudavo po 18 minučių, pelnydavo po 9,8 taško (63 proc. dvitaškiai, 42 proc. tritaškiai), atkovodavo po 2,8 kamuolio ir atlikdavo po 1,7 rezultatyvaus perdavimo.

Priminsime, kad „Utena“ šį tarpsezonį taip pat pratęsė sutartį su vyriausiuoju treneriu Alfredu Vainausku ir savo sudėtyje išsaugojo tris krepšininkes – Kristiną Alminaitę, Ritą Žilinskaitę ir Moniką Aleksaitę. Taip pat buvo pasirašyti kontraktai su Egle Šikšniūte ir Rima Valentiene.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)