„Mes, žinoma, atšventėme pergalę prieš Braziliją (7:1 - DELFI), bet po 24 valandų jau pamiršome apie praėjusį mačą. Finale vėl turėsime pademonstruoti savo geriausią futbolą. Labai nemalonu yra pralaimėti finale. Todėl dabar atėjo Vokietijos eilė laimėti pasaulio čempionatą“, - teigė visų laikų rezultatyviausias Vokietijos rinktinės futbolininkas (71 įvartis per 136 rungtynes - DELFI).

Turnyro finalo susitikimas Vokietija - Argentina vyks sekmadienį, liepos 13-ą dieną, Rio de Žaneiro legendiniame „Maracana“ stadione. Jo pradžia 22.00 val. Lietuvos laiku.

D. Maradona: įveikti Vokietiją - įmanoma

1986 metų pasaulio čempionas Diego Maradona mano, kad Argentina turi galimybių nugalėti Vokietiją pasaulio čempionato finale.

„Nemanau, kad apie Argentiną mače prieš Vokietiją galima būtų sakyti „misiją neįmanoma“, - buvusios argentiniečių futbolo žvaigždės žodžius cituoja Goal.com. – Įveikti Vokietiją įmanoma. Pusfinalio prieš Braziliją rezultatas 7:1 padidino vokiečių pasitikėjimą savimi, o šis savęs pervertinimas gali stipriai padėti Argentinai. Susitikime su Olandija puikiai sužaidė Javieras Mascherano ir dar 10 futbolininkų. J. Mascherano buvo, kaip pitbulis. O štai Lionelis Messi atrodė pavargęs“, - teigė D. Maradona.

Diego Armando Maradona

Vokietijos futbolo rinktinė planetos pirmenybių finale žais jau aštuntą kartą: tris kartus - 1954, 1974 ir 1990 metais - ji džiaugėsi pergalėmis, o keturis sykius - 1966, 1982, 1986 ir 2002-ais - turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Argentinos komandai tai bus penktas pasaulio čempionatų finalo susitikimas: 1978 ir 1986 metais argentiniečiai tapo čempionais, o 1930-ais ir 1990-ais tenkinosi sidabru.

Šios abi komandos planetos pirmenybių finaluose tarpusavyje jau žaidė du kartus: 1986-ais Meksikoje 3:2 laimėjo Argentina, o 1990 metais Italijoje 1:0 stipresni buvo Vokietijos futbolininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)