Lietuvio atstovaujamas „Enkoping“ klubas finaliniame etape visus varžovus nugalėjo triuškinančiais rezultatais. Pusfinalyje 45:0 sutriuškinta „Sandviken“ ekipa, o finale 55:7 nugalėta „Sodertalje“ komanda.

Jau nemažai metų Švedijoje gyvenantis ir žaidžiantis regbininkas papasakojo apie sėkmingą vasarą ir regbio situaciją Švedijoje.

– Kelintą kartą tapote Švedijos regbio-7 čempionu?

– Jei neklystu, tai trečias Švedijos regbio-7 pirmenybių aukso medalis.

– Visus varžovus nugalėjote įtikinamais rezultatais. Ar tikrai buvo taip lengva?

– Kad šiemet pavyks laimėti Švedijos regbio-7 čempionatą, nei kiek neabejojome. Čempionatas susideda iš kelių turų, tai su visomis komandomis jau buvome išbandę jėgas. Du pirmenybių turus laimėjome, viename buvome antri. Bet tuomet nežaidžiau aš ir dar pusė pagrindinės komandos žaidėjų. Finaliniame etape laukėme pasipriešinimo iš dviejų komandų – „Vanersborg“ ir „Sodertalje“. Pirmąją grupėje palaužėme po nelengvos kovos, o finale žaidėme su pakankamai jauna ir šiek tiek patirties stokojančia ekipa. Pritaikėme gynybinę taktiką, kuri pasiteisino ir išmušė varžovus iš vėžių. Tuo pasinaudoję nuolat didinome persvarą ir rezultatas tapo gana didelis.

– Kuo jūsų komanda pranašesnė už kitas?

– „Enkoping“ šiais metais pavyko surinkti labai stiprią regbio-7 komandą. Tai turbūt stipriausia ekipa Švedijos istorijoje. Čia regbio madas diktuoja iš užsienio atvykę žaidėjai. Vietinių talentų galima rasti, bet labai nedaug. Žaidėjai čia atvyksta iš Naujosios Zelandijos, Fidžio, Australijos, Velso. Mus treniruoja Naujosios Zelandijos treneris Massey Tuhaksas, kuris savo laikas yra žaidęs nacionalinėje komandoje. Šis treneris, kuris dar yra puikios formos ir aikštelėje išdarinėja nerealius triukus, atvyko iš Airijos, kur dirba vienoje iš regbio akademijų. Švedijoje jis yra tikra legenda.

– Kaip vertinate savo žaidimą Švedijoje?

– Dar nepraradau sportinės formos po Europos regbio-7 čempionato Lietuvoje. Turėjau laiko atsigauti, išsigydyti smulkias traumas, todėl judėjau pilnu greičiu. Sunku vertinti savo žaidimą, sakyčiau, kad sužaidžiau solidžiai. Tiesiog atlikau savo darbą, žaidžiau visada startinėje sudėtyje, beveik be keitimų.

– Šią vasarą iškovojote jau antrą trofėjų. Vieni iš geriausių metų karjeroje?

– Patys geriausi metai tikriausiai buvo 2006 metais, kuomet pavyko laimėti Švedijos ir Lietuvos regbio-15 čempionatus bei Švedijos regbio-7 pirmenybes. Jei šiemet pavyks laimėti dar Švedijos regbio-15 čempionatą, tai metai taip pat bus vieni geriausių. Bet apie tai galvoti dar per anksti.

– Ar Švedijoje regbis-7 sulaukia susidomėjimo?

– Švedijoje regbis-7 susilaukia vis didesnio susidomėjimo. Atsirado tokių komandų, kurios žaidžia tik regbį-7. Aktyviai žaidžia moterų komandos. Turai rengiami įvairiuose miestuose, kad šios regbio atmainos lygis ir populiarumas augtų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją