Nors rinktinė draugiškų rungtynių maratone žygiuoja be kluptelėjimų, anot vyriausiojo jaunių rinktinės trenerio Sauliaus Štombergo, komanda dar ieško savo tikrojo veido.

Saulius Štombergas:

„Atvažiavę į Nidą turime paskutinį treniruočių ciklą gero darbo. Dirbame sunkiai tiek ryte, tiek rungtynių metu vakare. Dėl šios priežasties pas žaidėjus dar nėra tos gerosios energijos. Kaip bebūtų, mes raginame krepšininkus, norime greičiau žaisti, ypatingai rungtynėse su Suomija, kurių antroje dalyje truputį pagreitėjome. Tuomet sugebėjome įmesti lengvesnių taškų.

Draugiškų rungtynių cikle norisi turėti žaidimo kokybę, pasikartoti derinius, nes ne visos komandos, kurios kaip suomių, kurie tik bėga ir meta. Čempionate bus daugiau pozicinį žaidimą propaguojančių ekipų, todėl turime savo tikslus ir stengiamės juos įgyvendinti.
Dar yra, ką parodyti bei pasimokyti. Analizuosime savo klaidas ir bandysime tapti tikra komanda, kuri kaip vienas kumštis viską supranta ir mąstytų bei atliktų viską teisingai“.

Rinktinės lyderiais mače su suomiais buvo Domantas Sabonis, pelnęs 20 taškų bei atkovojęs 13 kamuolių ir Regimantas Miniotas, kurio sąskaitoje 12 taškų. Abu susitikimo Druskininkuose lyderiai vylėsi, jog rinktinės žaidimas tik gerės.

Regimantas Miniotas:

„Suomiai labai gerai atrodė tiek puolime, tiek gynyboje. Tikrai nesitikėjome, jog priešingai bus tokie pajėgūs ir prieš juos buvo sunku kovoti. Po didžiosios pertraukos labiau susikaupėme, pagerinome gynybą, kovą dėl atšokusių kamuolių bei sumažinome klaidų skaičių. Džiaugiuosi, jog kol kas visas draugiškas rungtynes laimėjome, tikiuosi taip bus ir čempionate“.

Domantas Sabonis:

„Rungtynių pradžioje buvo sunku, suomiai gerai gynėsi ir mums buvo sunku priimti kamuolį, tačiau antrąją rungtynių pusę sužaidėme gerai. Planas – laimėti visas rungtynes, kiek tik galime, tą ir bandome daryti“.

Europos jaunių krepšinio čempionatas Turkijoje vyks liepos 24-ą rugpjūčio trečią dienomis. Lietuvių varžovais B grupėje bus Prancūzijos, Kroatijos bei Anglijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją