Ingredientai

Cukrus 200 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 2
Blogerė, kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė viešėjo Palangos „Amberton Green Apartments“ viešbutyje, kurio apartamentuose įrengtos patogios virtuvėlės. Tuo pat metu, kai viešbutyje buvo apsistojusi Renata, viešėjo ir viena populiariausių dainininkių Aistė Pilvelytė. Specialiai A. Pilvelytei Renata pagamino ypač gardų desertą – kepsninėje keptų braškių su rabarbarais. A. Pilvelytei desertas buvo patiektas su vaniliniais ledais, o pati Renata sulaukė vienos populiariausių Lietuvos dainininkių komplimentų.

Gaminimo eiga

Nuplauname braškes, stambias uogas perpjauname pusiau, švarius rabarbarus nulupame ir supjaustome centimetro dydžio gabalėliais. Inde maišome juos su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

Atplėšiame ilgoką folijos gabalą, jį perlenkiame pusiau, kad būtų dvigubas. Vienoje folijos pusėje sudedame pusę paruošto mišinio, kitą folijos pusę užlenkiam ir gerai užlankstome kraštus, kad išeitų keturkampis krepšelis.

Nurodyto kiekio užtenka dviems krepšeliams.

Paruoštus folijos krepšelius dedame kepti ant kepsninės grotelių po vidutinio karštumo žarijomis. Geriausiai jie iškepa kepsninėje su dangčiu.

Per 15 - 20 minučių krepšeliai išsipučia ir būna iškepę. Desertą valgome šiltą iš tų pačių folijos krepšelių, paskaninę vaniliniais ledais.

R. Ničajienė produktus įsigijo Palangoje šiemet duris atvėrusiame „Fresh Market“.

Deserto gaminimas – DELFI nuotraukų galerijoje:

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai