Vokietijoje dėl pergalių kovos puikiai visiems žinomas Europos čempionas Simas Juodviršis. Jis, kaip ir visuomet, startuos prestižinėje KZ2 klasėje. Šioje pačioje klasėje Europos čempionate važiuoja ir Paulius Paškevičius. Na, o tarp „Karting Academy Trophy“ varžybų dalyvių skries dar vienas lietuvis – Titas Jurkonis.

Daug kas prisimena, kaip pirmame šių metų Europos čempionato etape S. Juodviršis demonstravo įspūdingą važiavimą ir per kvalifikaciją Belgijos Genko trasoje jis susirėmė su vienu iš konkurentų.

KZ2 klasėje važiuojantis lietuvis per lenktynes startavo iš 29 pozicijos, tačiau jau pirmame rate įspūdingai aplenkė 11 oponentų. Pirmame etape S. Juodviršis aplenkė 24-is sportininkus ir finišavo penktas. Tuo tarpu P. Paškevičius pirmame etape turėjo problemų su kartingo rėmu, tad pasirodė kukliau.

P. Paškevičiaus treneris Ričardas Paškevičius sako, kad sportininkas lenktynėms pasiruošęs ir nusiteikęs kovoti.

„Šią savaitę Vokietijoje dalyvavome bandomuosiuose važiavimuose. Rėmas sutvarkytas, turime dar vieną važiuoklę. Šiaip likome patenkinti – laikas padorus, 49,5 sekundės, važiuojant senomis padangomis. Tiesa, įdomu, koks bus oras. Vietos sinoptikai žada lietų. Matysime, kaip seksis. O šiaip šis mėnesis labai intensyvus – tiesiai iš Vokietijos vyksime į Švediją, kur mėnesio pabaigoje vyks Europos kartingų čempionato trečio etapo varžybos“, – pasakojo R. Paškevičius.

Po Europoje praleisto mėnesio greičiausi Lietuvos kartingo meistrai grįš į Lietuvą. Rugpjūčio 2-ą dieną Aukštadvaryje vyks Lietuvos kartingo federacijos čempionato ketvirto etapo lenktynės. Vaizdingame Trakų rajone įsikūrusioje kartingų trasoje sportininkai toliau tęs čempionato kovą, o žiūrovai čia galės grožėtis įspūdinga technika ir pačių geriausių šios srities lenktynininkų važiavimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)