Ketvirtfinalyje jis atkakliai taupė paskutinį savo keitimą kone visas 120 minučių ir besibaigiant pratęsimui pribloškė visus, atlikęs vartininkų rokiruotę. Vietoje Jaspero Cillesseno į vartus stojo Timas Krulis ir netrukus prasidėjusioje 11 m baudinių serijoje atrėmė du varžovų smūgius.

Tačiau trečiadienio vakarą L. van Gaalas kitaip sudėliojo prioritetus.

„Robinas van Persie buvo taip pavargęs, kad vos laikėsi ant kojų, todėl išleidau naują puolėją. Aš tikėjausi laimėti rungtynes iki 11 m baudinių serijos, nes ji – paprasčiausia loterija, sėkmės dalykas“, – aiškino specialistas.

Po ketvirtfinalio jis kalbėjo kiek kitaip. Tuomet Olandijos vairininkas neslėpė pasididžiavimo neįprastu taktiniu ėjimu ir teigė, kad jis padėjo laimėti 11 m baudinių seriją.

Šįkart vartuose liko stovėti visas rungtynes, pasibaigusias nulinėmis lygiosiomis, patikimai žaidęs J. Cillessenas. Olandas neatrėmė nė vieno iš keturių argentiniečių smūgių, nors dukart nuspėjo kamuolio skriejimo kryptį.

Tačiau po mačo dar labiau už vartininką graužėsi baudinių nerealizavę Ronas Vlaaras ir Wesley Sneijderis, kurių bandymus atmušė Argentinos vartų sargas Sergio Romero.

„Žinau, kad šiandien žaidžiau visai neblogai, bet galiausiai komanda liko tuščiomis. Dabar man labai skauda širdį. Mūsų svajonė žlugo“, – dūsavo R. Vlaaras.

„Nežinau nė ką sakyti. Labai skaudu, ypač kai esi vienas iš tų, kurie neįmušė baudinio“, – sunkiai žodžius rinko ir juvelyriniais baudos smūgiais garsėjantis W. Sneijderis.

Nelaimėlius guodė komandos lyderis Arjenas Robbenas.

„Galime didžiuotis savimi. Nėra ko kaltinti, mes ir taip nuėjome nepaprastai toli“, – pabrėžė puolėjas.

„Niekas nesitikėjo nė to, kad įveiksime grupės etapo barjerą. Paskui nugalėjome Meksiką bei Kosta Riką ir galiausiai kaip lygus su lygiu – jei ne geriau – kovėmės su Argentina. Turnyras mums buvo fantastiškas“, – pridūrė L. van Gaalas.

Tuo tarpu nugalėtojai buvo nemažiau laimingi nei didžiulė minia San Paulo stadione juos palaikiusių tautiečių.

„Mes nieko nebijojome ir sužaidėme puikias rungtynes. Tai buvo mūsų gyvenimo mačas. Nežinau, kaip susiklostys finalas, bet mes savo tikslą jau pasiekėme patekdami į jį“, – pažymėjo žaidimu gynyboje patį Lionelį Messi nustelbęs saugas Javieras Mascherano.

„Argentina yra Argentina. Vokiečiai taip pat privalės mus gerbti“, – būsimiems varžovams finale lengvo gyvenimo nežadėjo puolėjas Sergio Aguero.

„Dėl pasiekimų futbole aš ypatingai gerbiu dvi valstybes: Braziliją ir Vokietiją. Vokiečiai visada demonstravo psichologinę galybę ir taktinę jėgą. Nors pastaraisiais metais jie pasistiprino nemažu skaičiumi natūralizuotų žaidėjų, Vokietija vis dar išsaugojo savo tradicines vertybes“, – pridėjo Argentinos rinktinės strategas Alejandro Sabella.

Argentinos ir Vokietijos ekipos pasaulio pirmenybių finale sekmadienį susikaus trečią kartą istorijoje. 1986 metais Meksikoje argentiniečiai laimėjo 3:2, po ketverių metų Italijoje vokiečiai pasiekė revanšą 1:0.

Tuo tarpu Olandijos futbolininkai šeštadienį grumsis dėl trečios vietos su turnyro šeimininkais brazilais, kuriuos Vokietija pusfinalyje sutrypė 7:1.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)