Į pusfinalį patekusius vokiečius ir argentiniečius palaiko po 2 proc. Brazilijos futbolo aistruolių, o Olandijos rinktinė fanų Brazilijoje neturi. Tai parodė tyrimų kompanijos TNS atliktas NeedScope tyrimas apie čempionato šeimininkės Brazilijos rinktinės įvaizdį tarp brazilų.

„Du paskutinius čempionatus Brazilijos rinktinė nepateko net į pusfinalį, nors pasaulio čempionatų istorijoje nugalėtojos titulą ji buvo iškovojusi net penkis kartus. Šiais metais brazilai tikisi, jog jų rinktinei padės sava aplinka ir gerbėjai, nes čempionatas vyksta būtent Brazilijoje. Net jei Brazilijos komanda nepatektų į finalą, 62 proc. jos gerbėjų finale nepalaikytų jokios kitos šalies rinktinės“, – teigė TNS LT Tyrimų ekspertizės vadovė Daiva Plauškaitė-Camacho Andrade.

Komandos, kurios be Brazilijos rinktinės sulaukė simpatijų šiame čempionate, buvo Portugalija, Italija ir Ispanija. Tam daugiausiai įtakos turi Brazilijos paveldas – 13 proc. šalies populiacijos turi portugališkų šaknų, 11 proc. - itališkų, 6 proc. - ispaniškų.

„Brazilai savo rinktinę apibūdina kaip turinčią daug profesionalių žaidėjų, puikiai pasiruošusį trenerį bei mėgstančią aistringą ir kūrybišką žaidimą. Jų nuomone, kitos, į pusfinalį patekusios komandos, skiriasi nuo Brazilijos rinktinės savo taktika bei temperamentu. Europiečiai, brazilų akimis, žaidžia labiau apgalvotą, išanalizuotą žaidimą, o pietų amerikiečiai – drąsesnį ir spontaniškesnį“, – sakė D. Plauškaitė-Camacho Andrade.

Stipriausiais savo priešininkais brazilai vis tik laiko europiečius – Olandijos rinktinę. Pasak brazilų, jie labiau disciplinuoti, ramūs ir komandiškai susitelkę. Jų stiprybė slypi ir tame, jog žaidimui pakrypus kita nei tikėtasi linkme, olandai lieka ramūs ir nepanikuoja.

Vokietijos komanda, brazilų akimis, taip pat pasižymi visai kitomis savybėmis nei jų rinktinė. Kaip ir olandai, jie atrodo ramūs ir susitelkę bei šiuo metu esantys geriausioje fizinėje formoje. Brazilai galvoja, kad Vokietijos komanda turi geriausią gynybą iš visų pusfinalyje likusių komandų.

Argentinos komanda, pasak čempionato šeimininkų, yra labiausiai panaši į jų. Ši komanda yra intensyviai atakuojanti ir per rungtynes galinti įmušti daugiau nei vieną įvartį. Brazilai Argentinos komandos žaidėjus mato kaip bebaimius ir užsispyrusius bei, kaip ir jie patys, žaidžiančius laisviau nei Senojo žemyno komandos.

Jei antradienį Brazilijos komandai pavyktų įveikti Vokietijos rinktinę, tai būtų pirmas brazilų šansas laimėti pasaulio futbolo čempionatą per pastaruosius 12 metų.

Tyrimas buvo atliktas interneto apklausų būdu gegužės-birželio mėnesiais, apklausiant 968 Brazilijos gyventojus nuo 15-os iki 59-erių metų amžiaus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)