Karščio ir ištvermės išbandymą geriausiai išlaikė vyrų elito grupės nugalėtojas, vienas stipriausių šalies plento ir kalnų dviratininkų, Lietuvos MTB čempionas Edgaras Kovaliovas, atstovaujantis Latvijos „Rietumu Delfin“ komandai. Jo bendras trijų dienų laikas 4 val. 14 min. 29.8 sek.

MTB XC 5 km trasoje jis finišavo antras (13 min. 42,3 sek.), bet niekam neužleido pirmos vietos 66 km trasoje, numynęs per 2 val. 13 min. 40,9 sek.

Paskutinę lenktynių dieną aštrių kalnų ir pakalnių išraižytą 50 km trasą E. Kovaliovas įveikė antras (1 val. 47 min. 6,5 sek.), tačiau jo artimiausiam priešininkui Domui Manikui iš „MTB cycling club“ komandos nepavyko prasibrauti į priekį. Lyderį sekmadienį viena sekunde įveikė tik Paulius Šiškevičius iš „Top team“ komandos, bendroje įskaitoje likęs 12-oje vietoje.

Daugiadienių lenktynių nugalėtojui E. Kovaliovui atiteko ne tik rėmėjų dovanos, bet ir pagrindinis prizas – 1000 litų čekis. E. Kovaliovas „MTB-Šiauliai“ nugalėtoju tapo ir 2012 metais.

Antroje vietoje liko D. Manikas (jo laikas – 4 val. 18 min. 22,8 sek), trečias - Martynas Utkinas iš „Top Team“ komandos (4 val. 18 min. 50,6 sek.). D. Manikas, MTB ir BMX čempionas, dominavo pirmą dieną techniškai sudėtingoje XC kroso trasoje, apie 10 sekundžių aplenkęs E. Kovaliovą.

Moterų elito grupėje visas tris dienas nepralenkiama buvo Europos čempionė, olimpietė, Lietuvos treko ir plento dviratininkė, pasaulio čempionatų bronzos medalių laimėtoja ir pasaulio taurės etapų prizininkė Vilija Sereikaitė – 2 val. 53 min. 33,2 sek. 3 km XC kroso trasą ji įveikė per 11 min. 02,6 sek., 33 km lenktynėse finišavo po 1 val. 17 min. 02,5 sek. o sekmadienį 31 km trasą įveikė per 1 val. 25 min. 28,1 sek.

Antroje vietoje – Kristina Noreikienė („FOCUS Vilnius“, 3 val. 56 sek.), Silvija Latožaitė („Forno d`ASOLO-astute-Dsk Fortūna“) buvo trečia. Jos trijų dienų laikų suma – 3 val. 1 min. 1,5 sek.

Vyrų V40 grupės, kuri lenktyniavo tose pačiose trasose kaip ir vyrų elitas, pirmą vietą iškovojo Dainius Kiela iš komandos „S-Sportas“, 4 val. 25 min. 55,7 sek.). Moterų M40 grupės nugalėtoja tapo Rima Lukoševičienė („S-Sportas“; 3 val. 42 min. 7,7 sek.).

Mėgėjų grupėje pirmąją vietą iškovojo „S-Sportas“ atstovas Donatas Dabrikas (2 val. 32 min. 20,2 sek.) ir Asta Šimkonienė iš komandos „Raidas“ (2 val. 58 min. 12,7 sek.).

Šiemet varžybose pirmą kartą organizuota grupė „Draugų žygis“, skirta dviratininkams, kurie nesivaržė savo sportiniais rezultatais, bet norėjo aktyviai praleisti laisvalaikį. Jame dalyvauta ir šeimomis, ir bičiulių grupėmis.

Daugiadienes kalnų dviračių lenktynes organizavo klubas "S- Sportas".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją