Tačiau antrasis važiavimas buvo visiška priešingybė pirmajam. Po Kasparo komandos draugo Nikitos Misiulia smūgio tiesiojoje, lietuvio „Super 1600“ klasės „Škoda Fabia“ automobilis apsisuko. N.Misiulia buvo diskvalifikuotas, tačiau ir K. Navickas antrame važiavime klasifikuotas tik 21 vietoje.

Trečią vietą Europos ralio kroso čempionato etape Didžiojoje Britanijoje iškovojęs K. Navickas išlieka tarp čempionato lyderių. Galimybes pirmauti kiek sumažino technikos gedimai. Praėjusį savaitgalį Suomijoje galima vadinti pačiu nesėkmingiausiu - jau antrame atrankos važiavime subyrėjo variklis. Tai atsitiko jau antrą kartą šį sezoną, o tai reiškė, kad naujų variklių komanda nebeturi.

Milžiniškomis pastangomis buvo reanimuotas senasis ir Švedijos miškų glūdumoje esančioje legendinėje Holjes trasoje komanda vėl tikisi pergalių. Po šeštadienį vykusių 3 kvalifikacinių važiavimų K. Navickas yra 7 vietoje, o tai reiškia, kad sekmadienį jis greičiausiai startuos pusfinalyje, į kurį patenka tik 12 greičiausių.

200 kilometrų. Toks atstumas iki artimiausio civilizacijos centro Karlstado miesto. Visa kita – tik miškas. Tačiau kasmet Holjes kaimelyje susirenka daugiau nei 30 000 ralio kroso gerbėjų. Gyvena palapinėse ir automobiliuose, džiaugiasi lenktynėmis ir kiekvieną vakarą švenčia muzikos festivalyje.

Pasaulio ir Europos ralio kroso čempionato organizatoriai sako, kad čia vyksta pačios masiškiausios ralio kroso lenktynės pasaulyje – jose užsiregistravo daugiau nei 100 greičiausių pasaulio lenktynininkų.

Septyniolikmetis tauragiškis K. Navickas yra jauniausias Europos ralio kroso čempionato dalyvis ir jauniausias lenktynininkas tapęs čempionato etapo prizininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją