Žaidynių atsakingoji sekretorė, KKSD Kūno kultūros strategijos skyriaus vedėja Milda Laurutėnaitė informavo, kad iš viso žaidynėse dalyvaus apie 4000 sportininkų. Paraiškas jau pateikė 19 užsienio šalių lietuviai.

VII pasaulio lietuvių sporto žaidynių geografija, palyginus su ankstesnėmis, išsiplėtė: norą dalyvauti žaidynėse pirmąkart pareiškė lietuviai, gyvenantys Graikijoje, Švedijoje bei Danijoje.

Tradiciškai žaidynėse dalyvaus aktyvios ir gausios Australijos, JAV, Lenkijos, Rusijos, Ukrainos lietuvių delegacijos. Taip pat atvyks lietuviai iš Argentinos, Austrijos, Čekijos, Baltarusijos, Ispanijos, Kanados, Latvijos, Prancūzijos, Venesuelos bei Vokietijos.

Šiuo metu turimais duomenimis, lietuvių iš užsienio šalių turėtų susirinkti bemaž 600, kurių amžius - nuo vaikų iki veteranų.

Populiariausios sporto šakos pagal šalių skaičių - biliardas, stalo ir lauko tenisas, šaudymas, tinklinis.

Visos varžybos koncentruosis Vilniau mieste, o tarp jų turėtų būti ir tokių, į kurias dėmesį turėtų atkreipti ir miestelėnai - vyks estafetinis bėgimas "Vilniaus tiltai", Neries upėje ketina varžytis irkluotojai, o dešiniajame Neries krante vyks sportinės žūklės varžybos, Belmonto parke varžysis kalnų dviračių atstovai.

Į žaidynių programą įtraukta 16 sporto šakų varžybos. Be to, vyks dvylikos sporto šakų vyks parodomosios varžybos.

Liepos 2-ąją dieną planuojamas žaidynių iškilmės. Jos prasidės eisena centrinėmis miesto gatvėmis iki Vilniaus Arkikatedros, kurioje bus laikomos Šv. Mišios, ir baigsis šventine vakarone "Siemens" arenoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją