Tiesa, tai turi ir teigiamą pusę: tam tikrais atvejais tai gali sukelti herojišką elgesį, rašo „The New Zealand Herald“.

Kad patvirtintų savo teoriją, specialistai surinko savanorių komandą ir paprašė jų pasakyti viešą kalbą arba išspręsti sunkią aritmetikos užduotį. Savanoriai buvo nuolat stebimi, o tai kėlė jiems stresą. Streso lygis buvo vertinamas matuojant hormono kortizolio koncentraciją. Stresas buvo matuojamas tiek eksperimento dalyviams, tiek stebėtojams.

Pasirodė, kad stebėtojai patirdavo tokį patį stresą, kaip ir dalyviai. Jis persiduodavo per balso toną, veido išraiškas ir netgi žmogaus kvapą.

Tuo tarpu Carnegie Mellon universiteto mokslininkai įrodė: vos 25 minutės meditacijos per tris dienas padeda pašalinti stresą. Tačiau meditacija veikia tik išoriškai: kortizolio kiekis kraujyje streso metu vis tiek padidėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)