Sunku patikėti, kad aš, toks puikus kačiukas pačiame jėgų žydėjime, neturiu savo namų. Bet likimas kartais krečia pokštus. Žmonės įsigyja keramikines gulbes savo sodeliams, milžiniškus žaislus vaikams, pramogas ir rūbus, o aš? O kaipgi aš? Aš juk geresnis už keramikinę gulbę!

Aš gyvas, šiltas, esu šnekutis, esu smalsutis, moku žiūrėti į akis, moku gražiai praustis, kaip tikras aristokratas užkasu, ką dėžutėje padaręs. Aš Tomis - kukulis, Tomis - meškinas. Tiesa, mano gyvenimas nebuvo lengvas, kaip kad atrodytų iš mano figūros. Kieme prabėgo mano paauglystė...

Muštis ne kartą reikėjo, todėl pavaikydavau kitus katinus, o su kai kuriais draugavau. Dar labai draugavau su moteriškėmis, kurios vakarienę atnešdavo. Ir vienaip, ir kitaip vartaliodavausi, kalbindavau...

Tai jos ėmė ir pačiupo mane kartą visą nusičiaudėjusį, ir įkišo į narvą. Pamaniau, na, dabar jau „šakės“. Dabar jau sudie, gyvenimėli.

O betgi ne, gaudavau visokių neskanių tablečių, bet glostyti manęs nepamiršdavo. O paskui prieglaudon įtaisė. Niekas nesikėsino į mano kailį. Galiu pasakyti, kad labai nemėgstu visokių kėsinimųsi, esu rimtas katinas ir mėgstu rimtus žmones. Na, kurie mane mylėtų, lepintų, girtų, glostytų ir taip toliau, nes jaučiuosi to visiškai nusipelnęs.

O mainais būsiu geras, įdomus, impozantiškas, pozuosiu jūsų svečiams, miegodamas ant nugaros ir išvertęs pilvą, atsakysiu, jei ko paklausite – miau miau – gerinsiu jūsų atmintį, primindamas, kada laikas ėsti, ir kitokiais būdais būsiu Jūsų Katinas. Esu gyvenęs prieglaudos kambarėlyje, kiti katinai man nelabai patinka, bet užtat pripratau prie įvairiausių žmonių. Dabar gyvenu namų globoje Vilniuje, čia man dar labiau patinka. Visur dalyvauju! Beveik namai, tik ne nuolatiniai. Dar reikia nuolatinių, ir tada jau būsiu laimingas.

Jei galite suteikti Tomiui namus, kreipkitės tel.nr. 8 684 41622 el. p. vyta97@gmail.com

Jis skiepytas, kastruotas, apie trejų metų amžiaus. Negali gyventi su kitais katinais, nes yra gana pavydus ir turi kačių imunodeficito virusą, tiesa, silpnai išreikštą, todėl gali dar ilgus metus geromis sąlygomis gyventi savo šeimoje. Prieglaudoje tokiam katinui labai pavojinga. Mėgsta gerai paėsti, jo kraujo tyrimai geri - Tomis stiprus katinas. Netinka būti tampomas kaip vaikų žaislas, labiau norėtume jį padovanoti suaugusiems žmonėms. Šiuo metu globojamas Vilniuje. Jam labai labai reikia nuosavų namų.